Climent defensa la posada en marxa de polítiques públiques perquè el canvi tecnològic no supose una major desigualtat social

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha defensat “la posada en marxa de polítiques públiques perquè el canvi tecnològic no supose una major desigualtat social”. 

Rafa Climent ha intervingut en la II Conferència Nacional Tripartita, que se celebra a Madrid en el marc de la iniciativa del centenari de l’OIT (Organització Internacional del Treball), relativa al futur del treball. En aquesta conferència participen interlocutors socials, comunitats autònomes, membres del Consell Econòmic i Social i del món acadèmic, una representació i un reflex del debat que està tenint lloc a la societat sobre el futur del treball.

El conseller ha explicat que “el canvi tecnològic podria portar d’una banda a una major desigualtat entre diferents grups de treballadors, segons la seua formació i qualificació professional i de l’altra, a un increment de la desigualtat entre les rendes del treball i les de capital, beneficiades pels avanços tecnològics i de productivitat “.

Per això, “tot i que és cert que els avanços tecnològics tindran un important impacte positiu” en termes de nous béns, serveis i innovacions, “ens trobem davant l’oportunitat i el repte de fer coexistir aquest canvi tecnològic amb una millora de la sostenibilitat de la nostra economia , des de totes les perspectives -ambiental, econòmica i social- així com avançar definitivament en la perspectiva de gènere”.

Rafa Climent ha manifestat que, entre les polítiques públiques a implementar, figuraria una profunda revisió de la Formació Professional i un considerable increment en la inversió pública en aquest àmbit, per així poder respondre a la dinàmica canviant del mercat de treball i anticipar la preparació de la societat per als nous llocs de treball.

En aquest sentit, “des de la Generalitat entenem que la formació es tracta d’un factor estratègic de competitivitat i per això hem dissenyat una oferta formativa basada en les noves tecnologies i la innovació així com amb l’ampli ventall de sectors emergents relacionats amb la sostenibilitat ambiental”.

Una altra de les propostes del conseller és el disseny de polítiques d’equilibri i protecció social que minimitzen els efectes negatius durant la transició del canvi tecnològic.

Així, ha citat les mesures de garantia laboral durant el trànsit per la desocupació que ha posat en marxa el Servei Valencià d’Ocupació (Labora), consistents en la realització d’activitats remunerades per part de les persones aturades que, al mateix temps constitueixen activitats socialment beneficioses o d’interès general, i que eviten la seua desconnexió de la vida laboral.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.