Colomer destaca que l’estand de la Comunitat en Fitur obri amb 120 empreses i representants del sector turístic per a mostrar un ‘destí segur’

Aquesta edició de Fitur es converteix en l’escenari perfecte per a presentar les novetats dels destins per a aquesta temporada estival

Comptarà amb la presència de xefs com Maria José San Román i Evarist Miralles i del dissenyador valencià Miquel Suay

Turisme Comunitat ha organitzat l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, que obri l’edició especial d’aquest any 2021 marcada per les restriccions de la pandèmia, amb un total de 120 empreses i representants del sector turístic per a mostrar que la Comunitat Valenciana “és un dels destins més segurs d’Europa”.

Aquesta fira que arranca aquest dimecres i continua fins al pròxim 23 de maig en el recinte de Ifema a Madrid, ha sigut molt ben acollida pel conjunt d’empreses i professionals valencians, que confien que supose una injecció per a la dinamització del sector.

La Comunitat Valenciana participa amb un estand principal en la capçalera del pavelló 7 amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes. Un espai concebut per a servir com a espai de treball a empreses i entitats del sector turístic de la Comunitat, la creativitat de la qual sorprén per la seua lluminositat, color i al·lusió a la mar Mediterrània.

L’actual estand de la Comunitat Valenciana en Fitur compta amb la presència del director general de Turisme, Herick Campos, que ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’activitat de l’estand. “Les 120 empreses presents ací estaran treballant per a donar informació sobre la nostra oferta i captar clients, que és el principal objectiu d’aquest certamen”, ha assenyalat.

Durant el seu discurs ha advocat perquè tots els destins de la Comunitat Valenciana se senten representats en l’oferta turística valenciana, “des de Vinaròs a Pilar de la Horadada, i des de Morella a Villena, tots els destins grans i xicotets han de sentir-se partícips en aquesta fira”.

En aquesta línia, Herick Campos ha agraït la presència de totes les marques turístiques en “aquest Fitur especial, diferent, però útil per als nostres destins”, ha indicat. Així mateix, ha donat les gràcies a tot l’equip de Turisme per ser capaços d’organitzar amb èxit l’edició de Fitur 2021 en poc temps.

Cal assenyalar que tècnics del departament de promoció de Turisme Comunitat Valenciana es reuniran aquest dimecres amb responsables de les Oficines Espanyoles de Turisme (OETs) de Brussel·les, París i Berlín per a intercanviar experiències enfront del possible reflotament del turisme internacional la pròxima temporada. Durant la jornada de demà, mantindran reunions amb les oficines OETs de Londres, Varsòvia, Buenos Aires i Nova York.

Empreses de producte, tecnològiques, de LGBTi i de festivals

En concret, en la zona dedicada a empreses de l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur hi ha una representació de 48 entitats professionals, i en la zona de producte són un total de 65 les empreses que mostraran durant aquesta setmana l’ampli ventall d’oportunitats experiencials que ofereix la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el sector tecnològic compta amb una representació d’una desena de professionals, entre els quals destaca l’Associació Internacional de Nòmades Digitals i Corporatius, que té seu a Alacant, o entitats com Immersive Tourist, Smartable, o Tourist Innovation360, entre altres.

També és present l’Associació d’Empreses i Professionals per a Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (Avegal); i del sector de l’oci Fotur i l’empresa castellonenca European Xou Business Partners.

Principals esdeveniments del dia

Aquesta edició de Fitur es converteix en l’escenari perfecte per a presentar les novetats dels destins de les tres províncies de cara a la imminent temporada estival. D’aquesta manera, els expositors compten amb una àmplia agenda de reunions, ponències, presentacions i rodes de premsa, que combinaran el format presencial amb el diferit, i on el control d’aforament limitarà l’assistència del públic present en aquest certamen.

Respecte a l’activitat a les sales de premsa, cal assenyalar que hui Cullera es presentarà com la Capital Gastronòmica de l’Arròs; Tavernes de la Valldigna farà pública la campanya ‘360 graus, 365 dies’; Torrevieja es presentarà com a ‘Destí Segur’ i Benicàssim donarà a conéixer els detalls del Festival Benicàssim Belle Époque”.

Durant aquest primer dia del certamen també es presentarà la ‘X edició dels Premis Europeus de Vies Verdes’, amb l’assistència del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcardi España.

Així mateix, en la Plaça Central València Turisme presentarà el seu nou espot publicitari; Gandia presentarà ‘Tot l’estiu’ i Visit València donarà a conéixer el ‘Mapa del disseny’ i Camí del Greal. Per part de Costa Blanca, es presentarà la marca Territori Vega Baixa i Xixona donarà a conéixer les novetats del ‘Dia Internacional del Torró’. La Plaça Central serà també l’escenari de presentació de ‘Dimoda’ per part del dissenyador valencià Miquel Suay.

Pel que fa a la zona del ‘Showcooking’, comptarà amb la presència destacada de xefs com María José San Román i Evarist Miralles. A més, municipis com Alzira, Alacant, Pego, Mutxamel i Riba-roja del Túria tindran l’oportunitat de mostrar les seues especialitats culinàries. És important recordar que, com a novetat en aquesta edició de Fitur, no està permés consumir aliments dins del recinte, ni repartir degustacions.

La normativa de Ifema obliga a expositors, visitants i proveïdors i estableix com a obligatòries, una sèrie de condicions com mantindre com a màxim un aforament del 50%, test d’antígens negatiu obligatori els dies destinats en exclusiva a professionals del sector turístic, i presa de temperatura en el control d’entrada durant el cap de setmana per al públic general. A més, serà obligatori l’ús de màscara en tot el recinte i la separació mínima de 1,5 metres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.