Comença el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana, que es pot fer i que no

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per a protegir la salut de la ciutadania enfront de l’avanç de la pandèmia de COVID-19, de manera que, a partir d’aquest divendres, 30 d’octubre, a les 12.00 hores, i durant un període de set dies no es podrà entrar del territori valencià ni eixir d’ell.

El President ha comparegut en el Palau de la Generalitat acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a anunciar en roda de premsa les noves mesures destinades a fer front a l’expansió del coronavirus

Aquest tancament perimetral de la Comunitat s’allargarà, inicialment, durant un període de 7 dies naturals, temps durant el qual la ciutadania valenciana sí que podrà desplaçar-se amb total llibertat entre municipis diferents i d’una província a una altra, tal com ha explicat el cap del Consell

Quedarà, per tant, prohibit entrar en la Comunitat o eixir d’ella, amb algunes excepcions, com els desplaçaments per motius laborals, d’estudis, metges o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents, entre altres motius recollits en el nou decret.
El President, ha al·ludit a la necessitat de evitar mesures més dràstiques per a la vida social i econòmica de les famílies, els treballadors i les empreses valencianes”.

El màxim responsable del Consell ha recordat que, fa cinc dies, la Generalitat va limitar la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana i l’evolució desfavorable de la pandèmia fa necessària l’adopció d’aquesta nova mesura.
Per part seua, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat una sèrie de mesures que afecten tant localitats en les quals ja s’havien adoptat mesures addicionals, com a altres municipis que es considera que es troben en un nivell de risc alt.

Les mesures afecten diferents àmbits, reunions socials i familiars, establiments al 50 per cent, i mercats ambulants que tan sols podran instalar un 50 per cent dels llocs autoritzats
Pel que respecta a l’activitat esportiva no professional ni federada, no es podrà superar un terç de l’aforament, garantint ventilació. En les activitats grupals el màxim serà de sis persones i no es permetrà l’ús de vestuaris ni dutxes. A més, les competicions i esdeveniments esportius es realitzaran sense públic.

Finalment, es contemplen mesures relatives a centres de persones majors i persones amb discapacitat, amb restricció de les visites, mantenint únicament les estrictament necessàries per raons sanitàries. En cap cas es permetrà l’entrada a persones amb símptomes respiratoris o febre

En València els pobles afectats amb més restriccions seran Algemesi i Guadassuar

Deixa el teu comentari