Comença el trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez al cementeri General de València

Tècnics i operaris especialitzats en el transport de peces d’art han traslladat  el sarcòfag de Blasco Ibáñez, obra de Mariano Benlliure, des d’un pati de llums del Museu de Belles Arts de València, on es trobava actualment, fins a un magatzem municipal.

Fins a sis operaris i una xicoteta grua han fet falta per desmuntar el sarcòfag peça a peça, que pesa 1.400 kilos en total, i poder-lo traslladar fins a un depòsit municipal en el que estarà custodiat els pròxims dies. Paral·lelament, un escultor del marbre està elaborant una peça que servirà de cadafal per sostindre l’obra de Benlliure.

Finalment serà  traslladat al vestíbul del Cementeri General després de Sant Vicent, quan la gran peça de marbre que ha de servir de suport per al sarcòfag estiga llesta.

Vicente Blasco Ibáñez va morir a Menton el 28 de gener de 1928. Tres anys després, instaurada la Segona República, es va formar un comité pro trasllat per complir amb el desig de l’escriptor de reposar a la vora del Mediterrani. Amb la conformitat del govern de la nació, l’Ajuntament de la ciutat va encapçalar les iniciatives plantejades pel trasllat de les seues restes.

El 29 d’octubre de 1933, a bord del cuirassat Jaume I, van arribar a València les despulles de l’escriptor, i l’enorme fèretre va ser traslladat fins a la Llotja, on va ser exposat durant uns dies, per ser conduït posteriorment a la sala de regidors del Cementeri General.

El sarcòfag va passar en 1940 al Museu de Belles Arts, on va romandre fins l’any 1998, en què va ser traslladat al claustre gòtic del convent del Carme. En 2017, per petició del Consorci de Museus, va retornar al Museu Sant Pius V.

Deixa el teu comentari