Comença la primera edició de la Beca d’Art femení, sota la temàtica “Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral o maternitat”

L’Ajuntament de València organitzarà una exposició en un museu o sala d’exposicions a determinar, amb una selecció d’obres, en la qual es mostrarà la peça guanyadora com a eix central.

L’Ajuntament de València i l’entitat DKV Assegurances posen en marxa la primera edició de la Beca d’Art femení, que en esta ocasió premiarà projectes creats sota la temàtica “Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral o maternitat”. El guardó compta amb una dotació de 9.000 euros, premia una sola obra d’art i està destinat a promoure la creació entre dones artistes del nostre país.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello ha afirmat que “seguint la línia que vam posar en marxa l’any passat arran de la pandèmia, i tenint en compte que ha afectat de manera determinant al món de la cultura, hem posat en marxa una nova beca, esta vegada de la mà de l’entitat d’assegurances DKV, que va dirigida a les dones artistes, perquè som conscients que la dones dins de la cultura, igual que en altres sectors, té més dificultats que l’home, i volem abordar este tema a través d’una beca”

Es poden presentar al guardó, dones amb nacionalitat espanyola o col·lectiu internacional de dones artistes, sempre que almenys el 50% dels seus integrants tinguen la nacionalitat espanyola. L’Ajuntament de València organitzarà una exposició en un museu o sala d’exposicions a determinar, amb una selecció d’obres, en la qual es mostrarà la peça resultant de la present beca com a focus i eix central de la mostra. L’exposició tindrà lloc entre els mesos de novembre de 2021 a gener de 2022, si la situació pandèmica ho permet.

Mitjançant la beca, l’empresa col·laboradora adquirix l’obra d’art guanyadora, l’artista o col·lectiu haurà de destinar l’import a la producció del projecte. Esta quantitat inclou honoraris, materials, producció, transport i instal·lació en l’exposició en un museu o sala d’exposicions de l’Ajuntament de València.

El jurat estarà compost per dos representants de l’Ajuntament de València, dos representants de DKV i un comissari de reconegut prestigi en el món de l’art.

Des de hui, fins al pròxim 26 d’agost romandrà obert el termini per a presentar els projectes. Per a més informació sobre el programa es poden realitzar consultes a través del correu electrònic patrimoniohistorico@valencia.es.

Deixa el teu comentari