Comença la vacunació de Policies Locals i Bombers de la ciutat de València

Els servicis socials d’urgència han augmentat un 80% durant la pandèmia

El regidor de Protecció Ciutadana de l’ajuntament de València, Aarón Cano, ha fet memòria en roda de premsa pública, de l’actuació de Policia Local, Bombers i Protecció Civil en el primer any de pandèmia, coincidint  amb el dia en què comença la vacunació de bombers i policies locals de la ciutat. 

Cano ha destacat el treball dels comandaments de la Policia Local i Bombers durant la pandèmia, ja que gràcies a l’optimització del personal i recursos el 90% dels seus efectius no han donat positiu en covid-19. El regidor de protección ciutadana ha fet un balanç de les sancions que s’han posat a la ciutat de València.

 A més s’ha incrementat en un 80% els servicis socials d’urgència durant la pandèmia.

Les peticions d’informació a través de la Sala del 092 han augmentat un 169%, i s’han recollit un total de 233.074 crides, la qual cosa suposa un increment del 7.8% respecte a l’any anterior.

Els conflictes veïnals s’han incrementat en un 82%, els relacionats amb molèsties i soroll un 62% i les reclamacions per salubritat i higiene un 12%.

Pel contrari les actuacines de bombers han disminuït. 

Finalment el regidor ha fet una crida a tota la ciutadania a no baixar la guàrdia ara que el nombre de contagis s’està reduint, i ha anunciat que des del àrea de Seguretat Ciutadana estan  plantejant un escenari de post-pandèmia.