Comença la VIII Edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur

S’han presentat 30 obres de les que s’han seleccionat les 4 finalistes que es representaran al Teatre D. Enrique durant el mes de maig

A partir de dilluns estaran disponibles a la venda les entrades per a les obres de teatre participants en la VIII Edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent – Premi Pascual Peralt, organitzat pel Grup de Teatre Àgora en col·laboració amb l’Ajuntament de Carcaixent. De les 30 obres presentades, s’han seleccionat 4 finalistes que es representaran tots els dissabtes del mes de maig al Teatre Don Enrique. L’acte de lliurament de premis se celebrarà el dia 29 de maig al mateix teatre junt la representació de l’obra, Estocolmo… se acabó el cuento. 

En esta VIII edició es contemplen diversos premis que van des de 2.500 a l’obra de la companyia guanyadora fins a 500 euros del premi del públic. També s’estableixen distincions a millor direcció, millor actor i actriu, millor actor i actriu de repartiment i millor escenografia. Totes les entrades tenen un preu de 5€ i la venda es realitzarà a partir del dilluns dia 26  fins el 30 d’abril a  la taquilla del teatre de 19:00h a 20:30 hores i també a la taquilla del teatre els dies dels espectacles, 1 hora abans del començament de la representació. 

El dissabte 1 de maig obrirà el certamen el grup Pànic Escènic, des de València , amb l’obra Picardias de Molière, una peculiar revisió de les principals obres de l’escriptor francès. El dia 8 serà el torn per a la companyia Amigos del Teatro de Castelló de la Plana amb Lo que deja ver el ficus cuando se poda, una reflexió a cavall entre la còmedia i el drama sobre la vida en parella. El que sí que ens farà riure és  La Regla, l’obra que representarà la companyia Yorick Teatro de El Pinós el dissabte 15 de maig al fer-nos recordar, sense nostàlgia, el model d’ensenyament durant la Dictadura. La companyia Stres deQuatre des d’Albalat dels Sorells, tancarà les obres de concurs, el dissabte 22 de maig, amb Cantando bajo las balas, que narra la famosa celebració de El Dia de la Raza en la Universitat de Salamanca en octubre del 36. 

Pasqual Pastor, regidor de Cultura s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida que ha tingut la convocatòria per part de les companyies amateurs «el suport a este premi  és una manera de transmetre des de Carcaixent l’estima que es té al teatre en totes les seues variants». El regidor també ha volgut agrair a Àgora la seua implicació en la nova edició del certamen “sense dubte, l’èxit de la convocatòria es deu a la feina de difusió que s’ha fet des del grup de teatre i les ganes i implicació que sempre demostren amb el teatre i amb Carcaixent». Així, ha animat a la població a acostar-se al Don Enrique a gaudir de totes les obres programades «i a demostrar, una vegada més, l’afició i estima que els carcaixentins i carcaixentines senten pel teatre». 

Deixa el teu comentari