Comencen les obres de remodelació i amplició de la zona de jocs infantils del parc ubicat al carrer Vinatea, a Ciutat Vella

Els treballs, amb un pressupost d’adjudicació de 60.662,13 euros, està previst que s’executen en mes i mig

Les obres de remodelació de la zona de jocs infantils i parc del carrer de Vinatea, al barri del Pilar, a Ciutat Vella, es duran a terme en mes  i mig, amb un pressupost d’adjudicació de 60.662,13 euros. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat de l’inici d’esta actuació que dona resposta a una petició veïnal que va ser aprovada dins dels pressupostos participatius DecidimVLC. “Amb esta intervenció anem a  resoldre les deficiències que hem detectat al parc com ara l’insuficient nombre de jocs infantils, cap d’ells inclusiu, a més de fer-ho més segur per als xiquets i xiquetes”, ha aclarit.

Concretament, la intervenció consistirà a ampliar la zona de jocs infantils, que ocupa una superfície aproximada de 680 metres quadrats, (63,20 metres de longitud i 10,80 metres d’amplària) damunt part de l’aparcament subterrani de l’avinguda de l’Oest, molt a prop d’esta via. Es reubicaran els elements infantils ja existents i se n’afegiran de nous “perquè puguen jugar xiquets i xiquetes de més edat, i que siguen inclusius per tal de garantir l’accés a menuts amb diversitat funcional”, com ha ressaltat el regidor d’Ecologia Urbana.

D’altra banda, l’Ajuntament adequarà les tres jardineres elevades que ocupen gran part de la superfície de parc “i que la presència de gossos les ha convertit en espais insalubres per als xiquets i les xiquetes”. En este sentit, es col·locarà un entarimat de fusta sobre les jardineres elevades, respectant l’espai dels arbres, per guanyar superfície d’ús i ajudar a resoldre estos problemes. A més, s’afegirà vegetació baixa a les zones visibles de les jardineres i es cobrirà les superfícies de terra vegetal amb escorça de pi.

El projecte també contempla generar un tancament en el marge del parc amb el carrer Actor Rivelles i reforçar la tanca amb el carrer Vinatea, quedant tota la zona de jocs protegida i recollida davant del trànsit rodat circumdant a causa dels aparcaments existents.

Per últim, els aparells biosaludables es reubicaran dins el parc, col·locant-los en una zona més apartada i recollida respecte de l’espai de jocs i de les terrasses dels bars i cafeteries de l’entorn. I el mobiliari urbà, que s’incrementarà, s’instal·larà buscant una millor funcionalitat de parc i es dotarà d’una font d’aigua potable.

Deixa el teu comentari