Compromís per Benifaió ha presentat una moció per demanar la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial la Processó del Foc

Benifaió, 25 d’agost de 2015. -.Compromís per Benifaió presentarà per al Ple de l’Ajuntament de Benifaió del pròxim mes de setembre, una moció per demanar la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial de la tradicional Processó del Foc.

2015 08. Entrada Divina AuroraAl text de la moció, a més de fer algunes referències històriques d’aquesta celebració en el marc de les festes patronals de Benifaió, es destaca el fet de que a la processó en honor a la Divina Aurora, en compte de ciris, s’utilitzen elements com el foc i la pólvora, tant característics dels pobles mediterranis. S’afirma, que és una celebració interioritzada pels veïns com a part de la identitat del seu poble, compartida i preservada de generació en generació i que fomenta l’associacionisme amb la participació any rere any dels jóvens clavaris i la col•laboració de les penyes del Coet i Xiflec, creades i formades per persones aficionades que volen mantenir la tradicional Processó del Foc i la Cordà. I que és una festa viva i amb característiques pròpies que la fan original.

A la moció es proposa la incoació d’un expedient per part del tècnics municipals i que compte amb la col•laboració d’En Francesc Beltrán i López, Cronista Oficial de Benifaió, i les Penyes del Coet i Xiflec, per demanar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la declaració de la Processó del Foc com a Bé d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana.

Edu Gómez, portaveu del grup municipal de Compromís, ha manifestat la seua satisfacció pel recolzament d’Enric Morera, president de les Corts, que va respondre positivament a la invitació del col•lectiu local, i el passat 20 d’agost va estar present a la Processó del Foc protagonitzada pels Clavaris en honor a la Divina Aurora.

Deixa el teu comentari