Comunicat de l’alcalde de Sueca

En tan sols 16 mesos de legislatura, hem hagut de patir diverses situacions límits com una dana, una borrasca Gloria de conseqüències inimaginables, una pandèmia mundial i, ara, esta terrible tempestat, que podria qualificar-se com fora del normal per la intensitat amb què s’ha produït.  
Esta nit s’ha viscut una situació caòtica, tant en el nucli urbà de Sueca com a les nostres platges. Tant el regidor de Seguretat Ciutadana, el d’Agricultura i jo mateix, hem comprovat in situ, tota la nit de guàrdia, les inundacions i els desperfectes que estaven ocasionant eixes pluges torrencials. I, a més, intentant gestionar recursos que teníem disponibles perquè afectaren de la menor manera possible a la ciutadania. Juntament amb la Policia Local, el Consell Agrari i la Comunitat de Regants, observant l’evolució de tot el que comportaven estes pluges torrencials, així com gestionant diverses accions per a evitar més problemes amb l’aigua acumulada.

A més de tota la informació que ens envia l’empresa de meteorologia, les dos estacions de què disposem ens han oferit xifres espectaculars: 372 litres, en la de la Muntanyeta dels Sants; 189 litres, en el nucli urbà de Sueca; 245 litres, al Perelló; i 306 litres al Mareny de Barraquetes; les xifres més altes registrades en tot el territori espanyol. Per fortuna, no s’han hagut de lamentar danys personals, però els bombers han hagut de realitzar alguna actuació per a solucionar les conseqüències de l’aiguat.

Des de l’Ajuntament estem des del minut un treballant per a intentar tornar a la normalitat al més prompte possible. Estem en continua comunicació amb el servei meteorològic per a veure com evolucionarà este episodi. A més, l’empresa confeccionarà uns informes, homologats pel 112, que estaran a la disposició de la ciutadania de manera gratuïta per a poder presentar a les companyies asseguradores si s’han patit danys.  

A Sueca, es realitza des del mes de setembre un manteniment dels embornals. I, igual que ha ocorregut en altres poblacions, que també s’han vist inundades, els nostres tampoc han pogut assumir la gran quantitat d’aigua que ha caigut en poques hores. Amb la particularitat que ací, a Sueca, hem patit unes pluges torrencials de major envergadura que en qualsevol altre municipi. A tot això, afegim que la mar tampoc acceptava l’aigua que arribava i, per tant, és més fàcil que es quede estancada.  

Estem treballant conjuntament amb el Centre de Coordinació d’Emergències. El seu director, José María Ángel, s’ha posat en contacte amb nosaltres per a oferir-nos recursos materials i humans. Per això, estem confeccionant un full de ruta en el qual especificarem les necessitats que tenim. Estem treballant amb tots els recursos al mil per mil. I intentarem ajudar a tota la població que ha patit problemes, des de les nostres competències, facilitant-los informació, documentació i recursos.

En aquests moments, hem passat a nivell roig, des de les 12 hores (via 112). Pel que hem decidit suspendre les classes, activitats esportives i el tancament de parcs i jardins.

Estem en contacte amb l’empresa que ens porta el servei meteorològic perquè ens informe de com evolucionarà la situació en les pròximes hores i quines mesures s’hauran de prendre per a garantir la seguretat de la població.

I, així mateix, estem en contacte continu amb tots els sectors afectats per estes pluges. Continuem treballant des de l’Ajuntament de valent per a tornar a la normalitat al més prompte possible, després d’unes hores que vam patir en primera persona, en la matinada, quan vam estar comprovant els danys, que van ser un caos. 

Ha sigut necessari tallar alguns camins i carreteres que van cap a la costa. També en el nucli urbà, s’han vist carrers afectats per trobar-se en les zones més profundes, i en les quals l’empresa SAV està actuant per a restablir la normalitat.

En estos moments, continuen tallats al trànsit alguns camins i carreteres, com la nacional Natzaret-Oliva, des de l’eixida de Bega de Mar fins al Mareny; la carretera que connecta Sueca amb Mareny Blau; la que uneix la Creu amb la Muntanyeta dels Sants; algunes més secundàries de la zona de les Cendroses i cap a la mar. També algunes zones puntuals de la costa romanen encara amb alguns centímetres d’aigua. En el nucli urbà de Sueca, s’han vist afectats alguns carrers de les zones més profundes (Foresos, Patilots, Centre de Salut), en les quals estan treballant a fons els serveis de l’empresa SAV traient aigua. En el polígon industrial, algunes naus també han resultat danyades per l’aigua. 

Des de l’Ajuntament, continuem treballant amb tots els recursos a l’abast per a tornar a la normalitat la nostra ciutat. Agraïm a la ciutadania la seua comprensió davant estes situacions tan excepcionals que estem vivint.

Deixa el teu comentari