Conèixer els drets a través del joc.

Les escoles de l’Alcúdia celebren la Festa pels Drets dels Xiquets i Xiquetes.

img_9250El 20 de novembre es celebra el Dia Universal del Xiquet. Açò es deu a que el 20 de novembre de 1989 es va aprovar la Convenció sobre els drets dels Xiquets, que complementava la Declaració dels Drets dels Xiquets de 1959, que legalment no era suficient per a protegir els drets dels xiquets.

Per aquest motiu, des del mes de setembre, als quatre centres escolars de l’Alcúdia (CEIP Heretats, CEIP Batallar, CEIP Les Comes i Col·legi Sant Andreu Apòstol), s’han estat realitzant activitats, emmarcades al projecte INTERACTUEM PELS DRETS DE LA INFÀNCIA, de la Fundació Pau i Solidaritat. Aquest pla tracta de conscienciar a alumnes, pares i professors de que no tots els infants poden gaudir d’estos drets. Són encara més de 250 milions els xiquets i xiquetes que no poden anar a l’escola, un dels drets fonamentals.

El 12 de desembre es va realitzar una Gimcana per als xiquets de primer i segon de primària al Parc del Patinatge de l’Alcúdia. En esta activitat es donaven a conèixer aquests drets a l’alumnat a través de diferents jocs. A més els xiquets i xiquetes van poder gaudir de música de tabalet i dolçaina en directe, i de dos actors que realitzaven una xicoteta representació i formaven part dels jocs. Oti Margarit, tècnic d’educació de la  Fundació Pau i Solidaritat, afirmava que “hem de lluitar per a que tots els xiquets i xiquetes del món puguen gaudir eixos drets”.

Però aquest projecte va començar amb una formació als mestres i, tot seguit, l’alumnat de 6é, dels quatre centres, va visitar el Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia. Allí van aprendre com demanar a les autoritats que s’implicaren als seus drets.

Els més menuts han pogut gaudir de la compta contes, Almudena Francés, que ha estat a les quatre escoles amb els xiquets d’infantil.

Els i les alumnes de tercer, quart i cinquè, han realitzat murals per mostrar a tots aquells que vullguen veure’ls a la webwww.interactuem.org, o a les pròpies escoles, quins són els drets dels xiquets i si realment es compleixen o no.

En definitiva, la intenció del projecte és recordar que tots els xiquets i xiquetes tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del seu lloc de naixement.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.