El Consell convoca les ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica per a 2018

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural convoca les ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica per a l’any 2018, en el marc de l’I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020.

La convocatòria, dotada amb 835.696,55 euros, es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en l’enllaç següent: consultar ací. El termini de presentació de les sol·licituds serà de quinze dies hàbils.

Estes ajudes, dotades amb fons propis de la Generalitat, representen un nou règim de subvencions -dirigit a als titulars d’explotacions agropecuàries, d’empreses d’elaboració, manipulació, envasament, emmagatzematge, exportació o comercialització de productes ecològics- per a potenciar la producció, transformació i consum dels productes agrícoles i ramaders ecològics i compensar el sobreesforç de l’operador ecològic, que ha de suportar majors costos associats al sistema de producció.

A més, suposen un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari, ja que oferix als consumidors, a través del sistema de control i certificació, una garantia objectiva de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte.

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) serà l’òrgan que assistirà a l’administració en la gestió d’estes ajudes.

L’I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020 establix en la seua línia estratègica 5 la millora de la governança i la transparència del sector i polítiques transversals. A fi d’aconseguir este objectiu, s’apliquen diverses mesures, entre les que es troben la reducció de les quotes als controls i la certificació de la producció ecològica valenciana, per mitjà de l’establiment d’ajudes.

Deixa el teu comentari