El Consell proposa ‘’ el reconeixement i protecció’’ del poble gitano en la reforma de l’Estat d’Autonomia

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha presentat els eixos centrals de l’estratègia.

El govern valencià ha presentat l’Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano. La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha manifestat que estem davant d’una ferramenta transversal per avançar en la inclusió real del col·lectiu.

Entre les mesures de l’Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, destaca la proposta perquè en la pròxim reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat s’incloga el ‘reconeixement i protecció’ del poble gitano, la seua llengua i cultura. Així com la creació d’un Consell Valencià d’aquest col·lectiu.

L’Estratègia té sis eixos centrats en la lluita contra la discriminació, accions en l’àmbit educatiu, polítiques de salut, foment de l’ocupació, accés a l’habitatge i mecanisme del foment de la participació.

Oltra també ha presentat la campanya institucional La veu gitana; i ha anunciat que aquest any, la Conselleria ha organitzat conjuntament amb les entitats gitanes i l’ajuntament de Llíria, una jornada per a commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano el pròxim diumenge.

Deixa el teu comentari