Contaminació, economia social o dieta saludable, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat-UV al mes de maig

Les 12 seus d’Unisocietat d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, Gandia, l’Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria acolliran durant els mesos d’abril, maig i juny, les conferències d’aquest programa universitari. Són presencials i d’accés lliure, fins a completar l’aforament permès per raons de seguretat sanitària.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2021, que continuarà mensualment al llarg del present curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d’Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs 2020-2021 s’ha incorporat l’Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.

Durant el mes de maig participen una desena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de la contaminació a les patologies cutànies, de les matemàtiques al dret, les ciències de l’alimentació o la intel·ligència emocional. De nou, la varietat de continguts és reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

La seu d’Unisocietat a Cullera rep aquest dilluns 3 de maig al professor Ángel Morales (Departament de Química Analítica. UV) que tractarà la Contaminació material i immaterial: origen i solucions a l’auditori municipal ‘El mercat’ de Cullera.

El Castell de Bétera albergarà la xarrada Les extincions en la història de la vida, a càrrec de Carlos Martínez (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. UV) el dia 5 de maig.

La professora Virginia Pardo (Dret Administratiu i Processal. UV) oferirà el dimecres 5 de maig en la sala d’actes de l’Ajuntament de Benetússer la conferència Quan l’amor s’acaba: matrimonis internacionals i menors.

A L’Eliana, en concret en el seu centre sociocultural, la professora Violeta Zaragoza (Medicina. UV) abordarà les Patologies cutànies més freqüents en la població l’11 de maig.

A Quart de Poblet, el 12 de maig, el professor Rafael Crespo (Anàlisi Matemàtica. UV) impartirà la conferència Les matemàtiques per a vendre’s bé. Una mirada matemàtica al món de la publicitat.

En el Centre Cultural de Caixa Ontinyent, el 13 de maig, la conferència d’Hortensia Rico (Microbiologia i Ecologia. UV) girarà entorn dels microorganismes que viuen amb nosaltres: enemics o aliats?

El 18 de maig, en el centre de formació de persones adultes ‘Enric Valor’, la professora Mª José Esteve (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) oferirà la xarrada És la nostra dieta saludable i sostenible?

Seguint amb l’alimentació, Paterna acollirà el 20 de maig, en el Teatre Capri, la conferència de Mª Cristina Molina (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments. UV) sota el títol El gluten i la celiasis: realitat i ficció.

L’Economia Social serà la protagonista de la conferència del 20 de maig a Massamagrell. La professora Teresa Savall (Economia Aplicada. UV) abordarà L’agroecologia i els grups de consum. Reinventar l’economia social en el Centre cultural de Massamagrell.

Com gestionar les nostres emocions a través de la intel·ligència emocional? és el títol de la xarrada que Ángel Latorre (Psicologia Evolutiva i de l’Educació. UV), impartirà el 20 de maig en l’espai cultural “Feliciano Antonio Yeves” de Requena.

A Alzira, en concret en el Centre de Formació de Persones Adultes ‘Enric Valor’, Sefa Ridaura (Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració. UV) impartirà la xarrada Covid-19 i drets fonamentals, el dia 25 d’aquest mes.

En 26 de maig a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet, Reyes Marzal (Dret Administratiu i Processal) se centrarà en Els mecanismes de control públic dels fons europeus Next Generation.

Finalment, Adoración Guamán (Dret del Treball i de la Seguretat Social) abordarà els Drets humans, empreses transnacionals i esclavitud moderna el 27 de maig en la sala d’actes del Centre Social de Riba-roja de Túria.

El programa de conferències d’UNISOCIETAT-UV és una iniciativa de la Universitat de València que facilita la transferència de coneixement acadèmic en diversos territoris valencians, i està dirigit a qualsevol habitant amb inquietuds culturals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.