Continuen els tractaments per al mosquit tigre a Alzira

Al llarg de la setmana es farà la fumigació a diferents punts de la ciutat

Entre el divendres 10 i el dimecres 12 es realitza el tractament per a pal·liar la presència del mosquit a la nostra ciutat. L’empresa Lokímica revisarà, com s’ha fet mensualment des d’abril, tots els embornals i les zones d’acumulació d’aigua i zones verdes.

Amb l’augment de les temperatures comença la proliferació d’estos insectes, és per això que des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira es treballa per previndre el mosquit tigre i mosca negra de manera programada. De fet, el passat mes d’abril començaren els tractaments mensuals als quals se sumen les actuacions puntuals en cas d’avís i també a la fumigació aèria que es va fer sobre el Xúquer.

La regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha manifestat que, “és ara quan hem de reforçar la vigilància a les nostres cases i revisar les zones on es puga reproduir el mosquit tigre, especialment els desaigües dels aires condicionats, les plantes que tenim a casa i ara reguem més a sovint i les zones pròximes a les piscines”. L’edil també ha assenyalat que, “si els veïns i veïnes detecten presència de mosquits tigre als seus barris, ens ho poden comunicar mitjançant la bústia de la ciutadania o per la Clau. Han d’indicar en quina zona ho han detectat i des de la Regidoria de Sanitat s’avisarà a l’empresa Lokímica perquè ho revisen”.


La ciutadania també pot col·laborar per frenar la proliferació d’estos insectes. Des de la Regidoria de Sanitat es recomana evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per degoteig, renovar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.

Deixa el teu comentari