Creu Roja a més de 20.000 persones en situació d’extrema vulnerabilitat en 2020

Han posat en marxa un projecte amb la Generalitat Valenciana per a atendre necessitats bàsiques

La pobresa és un dels majors reptes globals als que s’enfronta la humanitat. Segons Nacions Unides, més de 700 milions de persones viuen en una situació d’extrema pobresa, amb dificultats per a accedir a les necessitats bàsiques. Un dels efectes que està produint la crisi sanitària de la COVID-19 és l’increment d’aquest factor en tot el món.

Creu Roja Espanyola fa front a situacions de vulnerabilitat des de diferents programes i actuacions. A la Comunitat Valenciana, l’Organització ja ha atés a més de 20.000 persones a través de projectes d’Atenció a persones en situació d’extrema vulnerabilitat.

Destaca el finançament de la Generalitat Valenciana a través de l’assignació de projectes de l’IRPF per a l’emergència social, el benestar personal, l’activació col·lectiva i les persones sense llar. Les intervencions contemplen l’atenció de necessitats bàsiques, la prevenció de l’exclusió residencial i de l’exclusió escolar, així com el suport emocional i integral a persones sense sostre.

Un altre dels grans programes en els que participa Creu Roja Espanyola és el Programa d’Ajuda Alimentària, cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides i en un 15% pel pressupost nacional. Ja s’ha iniciat la distribució de pràcticament 2 milions de quilos d’aliments entre persones i famílies vulnerables a la Comunitat Valenciana.

Des dels centres d’emmagatzematge de Creu Roja Espanyola a les províncies d’Alacant, Castelló i València es distribuiran aliments a un total de 198 entitats associades de repartiment durant els pròxims dos mesos. Un total de 63.041 persones, en situació de vulnerabilitat, es beneficiaran  en el territori valencià de productes bàsics, no peribles i de fàcil transport i emmagatzematge.

A la província de València, Creu Roja Espanyola distribuirà més de 541 tones d’aliments dirigides a pràcticament 20.000 persones, de les que 749 són menors de dos anys. En aquesta operació participen 73 organitzacions, entre les que figuren 26 assemblees locals i comarcals de Creu Roja i altres 47 entitats externes.

La ‘cistella d’aliments’ d’aquest 2020 tindrà els següents productes com pasta, fruites i verdures en conserva, arròs blanc, llet, tomaca fregida, galetes o oli d’oliva, entre altres.

Juntament amb aquestes actuacions, les conseqüències econòmiques, socials i laborals que ha implicat la crisi sanitària han portat a que Creu Roja desplegara un pla d’actuació, el ‘Pla RESPON enfront del COVID-19’, per a donar resposta a les necessitats emergents, ampliant i adaptant l’activitat ordinària de l’organització per a arribar a més persones, de la manera més àgil i eficaç possible en aquestes circumstàncies.

Deixa el teu comentari