Creu Roja atén 85 persones davant l’episodi de pluges torrencials a la província de València

Les actuacions més rellevants es van produir ahir tard a la Ribera Alta, on els serveis d’Emergència de Creu Roja van traslladar a persones atrapades en Polígon Industrial de Pots (Algemesí).

Creu Roja Espanyola ja ha atés 85 persones afectades per l’episodi de pluges torrencials a la província de València durant les últimes hores. En total s’han mobilitzat 15 persones voluntàries i la mobilització de cinc vehicles entre els quals figuren tot terrenys i transport adaptat. La intervenció s’ha desenvolupat en les localitats de València, Alzira, Algemesí i Torrent.

Destaca la labor de trasllat de 66 persones a la Ribera Alta gràcies als equips de Socors i Emergències de Creu Roja a la comarca. En el Polígon Industrial de Cotes situat a Algemesí, Creu Roja va participar en el desallotjament de 62 persones que es trobaven atrapades en una gasolinera i en els seus centres de treball, i va entregar mantes, aigua i kits d’alimentació. En la localitat d’Algemesí, Creu Roja va desallotjar al matí a 4 persones majors que es trobaven en els seus domicilis.

A València, aquest dimecres l’Ajuntament de València va activar el Centre Municipal d’Emergències Climàtiques que gestiona Creu Roja per a albergar a persones en situació de vulnerabilitat derivades per Serveis Socials. Durant la primera jornada van pernoctar 6 homes i en la segona nit un total de 12 homes s’han resguardat en l’alberg. El voluntariat els ha proporcionat sopar albergue i desdejuni durant aquestes dues jornades.

Finalment, en la localitat de Torrent Creu Roja ha realitzat aquest matí, a petició de Serveis Socials de l’Ajuntament, el trasllat d’una persona amb diversitat funcional que requeria acudir al seu centre educatiu.

Sobre Creu Roja
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 155 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables la població general.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de +1.360.000 socis, empreses i aliats.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Deixa el teu comentari