Creu Roja i el Projecte Allibera sensibilitzaran a banyistes per a erradicar la “basuraleza” en la Platja de Sant Antoni de Cullera

Les dos institucions volen lluitar per a conscienciar sobre la importància d’una correcta gestió mediambiental dels residus, especialment de les màscares i guants i altres productes d’un sol ús, perquè aquests ens acaben en les mars

Creu Roja, en col·laboració amb el Projecte Allibera mitjançant l’aliança d’Ecoembes amb SEObirdLife, continua lluitant per erradicar la basuraleza a les platges aquest estiu, informant i sensibilitzant sobre la importància de la correcta gestió dels residus contaminants. “Especialment enguany, que amb el COVID19 estan apareixent nous materials en la vida de les persones, com són les màscares i els guants, Creu Roja i Projecte Allibera volem conscienciar a les persones perquè aquests residus, entre altres, no acaben sent espècies invasores de les nostres platges i mars”, ha destacat *Karine *Lopes, responsable de Medi Ambient de Creu Roja en Comunitat Valenciana. “També és important emfatitzar sobre consells sobre com reduir el consum de productes d’usar i tirar en un dia de platja i especialment, l’ús de bosses reutilitzables”, ha destacat.
Així, s’ha previst durant l’estiu determinades accions de sensibilització en platges de les províncies d’Alacant, Castelló i València en les quals s’instal·laran taules informatives i es proporcionarà informació a través dels agents de salut i sensibilització en platges. De moment aquestes accions estan previstes realitzar-se en algunes platges de localitats com Dénia, Benicassim, Oropesa, Peníscola, València, Cullera, Sagunt i Gandia.
D’altra banda, està previst durant la tardor reprendre l’activitat de seguiment de fems marins que duem a terme en col·laboració amb el Ministeri per a la Transició ecològica i Repte demogràfic, en concret, amb la Direcció General de la Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, unes accions de ciència ciutadana en el qual es realitzen mostrejos de fems marins en superfície d’arena en uns transectos lineals de platges. Accions que portem realitzant des de 2015 i que ja ha llançat una font important de dades. Aquestes accions, de poder realitzar-se, s’efectuaran a les platges de Guardamar del Segura, Santa Pola, Alcossebre i València.

Deixa el teu comentari