Creu Roja reparteix 3.173 cistelles d’aliments en el domicili de persones majors a la ciutat de València

El projecte de Creu Roja compta amb el suport de la Regidoria d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de València, es va posar en marxa durant l’Estat d’Alarma per a fer costat a un dels col·lectius més vulnerables enfront del COVID-19

Amb motiu de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, Creu Roja va posar en marxa la major mobilització de recursos de la seua història a la ciutat de València a través del Pla Creu Roja Respon. És la resposta de l’organització a les persones més vulnerables enfront del coronavirus, que ha comptat amb el suport destacat de l’Ajuntament de València, i que ha aconseguit durant els seus primers dos mesos de l’emergència a un total de 38.700 persones.

Un dels eixos d’aquest Pla adaptat a les necessitats socials i humanitàries és el col·lectiu de persones majors. Per això, Creu Roja Espanyola i la regidoria d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de València van posar en marxa a la fi de març un projecte de lliurament de cistelles d’aliments en el domicili de persones majors.

Per a conéixer de prop els detalls del projecte i agrair la labor del voluntariat que participa en el repartiment d’aquestes ajudes, hui s’han acostat a la seu local de Creu Roja la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la regidor d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé. Allí han sigut rebudes per la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Déu, i el referent provincial de Relacions Institucionals de Creu Roja a València, Vicente Ripoll, entre altres representants.

Des de l’inici de la distribució de les ajudes a domicili en la capital, Creu Roja Espanyola ja ha repartit un total de 3.173 cistelles d’aliments a un total de 310 persones. El perfil principal és una persona major de 65 anys que té dificultats per a accedir als aliments durant la pandèmia, tant per impediment físic com econòmic. La majoria té associat algun tipus de minusvalidesa o malaltia crònica, ja siga de tipus dietètic-nutricional.

Les cistelles bàsiques alimentoses garanteixen les necessitats energètiques i nutricionals de les persones majors per a una setmana, i permeten l’accés a alimentació variada i sana. Aquest projecte, que es va posar en marxa el 31 de març, contempla el lliurament diari de 45 cistelles. Està vinculat al servei de l’Ajuntament de València per a l’atenció de majors i de moment està previst fins al mes d’agost.

Juntament amb els productes, Creu Roja inclou recomanacions nutricionals, propostes de menús i l’adaptació per a persones amb patologies cròniques o al·lèrgies. Així mateix, promou hàbits saludables a través de les trucades telefòniques, amb consells per a afrontar les altes temperatures en una onada de calor, prevenció d’accidents a l’estiu i prevenció del melanoma.

Així mateix, Creu Roja Espanyola duu a terme una destacada labor amb persones majors a València que s’han adaptat al nou context social, fomentant amb totes les garanties sanitàries l’acompanyament domiciliari del voluntariat i incrementant el contacte telefònic. Les crides pretenen mitigar situacions de soledat no desitjada, comprovar el seu estat de salut, proporcionar consells de prevenció enfront del COVID-19 i detectar possibles necessitats.

Sobre Creu Roja 
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 155 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables la població general.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de +1.360.000 socis, empreses i aliats.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Deixa el teu comentari