Crítica social, sarcasme, colorit i diversió en la Cavalcada de l’Humor a Burjassot

Ecosistemes marins clamant per una necessària consciència mediambiental, un exèrcit de treballadores formigues fent gala de diferents professions, elegants dames i perillosos gàngsters nouvinguts dels feliços anys 20, pobles indígenes i animals propis de la Prehistòria i fins a una pantalla gran “emetent” personatges de les sèries més actuals. Les esmentades escenes són només un resum de la realitat paral·lela que van viure els carrers de Burjassot, dissabte passat 29 de febrer, amb la celebració de Cavalcada de l’Humor de Burjassot.

Des de les 18h de la vesprada, les tretze comissions falleres de Burjassot, custodiades per la música de les seues respectives xarangues, van anar desfilant pels carrers del municipi, engalanades amb vistosos, temàtics i treballades disfresses, que tancaven moltes hores de treball per a la seua confecció i que mostraven la crítica, la burla i el sarcasme que aquesta desfilada fallera fa, anualment, de la societat local, global i actual.

A la seua arribada a la Plaça de l’Ajuntament, cada comissió festejava el seu moment de glòria juntament amb els seus màxims representants, davant la mirada de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros i Iván Heredia, president de l’Agrupació de Falles. Després, la festa va seguir amb una discomóvil al carrer Hernán Cortés.

El calendari faller de Burjassot continuarà el diumenge 8 de març, amb la IV Burjadespertà, la signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i la inauguració de l’Exposició del Ninot.

Comenta la notícia