Cs a Alzira advertix que prendrà mesures si la documentació sol·licitada al tripartit seguix sense arribar

Llopis: “El govern municipal no ha contestat a quasi el 50% de les nostres peticions des d’octubre de 2017”

La portaveu de Ciutadans (Cs) d’Alzira, María José Llopis, ha advertit que “el seu grup municipal ha de prendre mesures si la documentació sol·licitada al tripartit que governa la ciutat seguix sense arribar”. Llopis ha explicat que “la llei és clara pel que fa al lliurament d’informació que l’oposició demana de manera oficial”.

No obstant això, ha assegurat, “l’equip de govern l’està incomplint de manera reiterada ja que no ha contestat a quasi el 50% de les nostres peticions des d’octubre de 2017”. De la mateixa manera, ha recordat que “l’article 77 de la Llei 7/1985 reguladora de les bases de règim local ho deixa clar, però també els articles 14, 15 i 16 del Reial Decret 2568/86 pel qual s’aprova el Reglament d’Organització i Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals”.

En este sentit, ha declarat que “haurem de presentar un escrit al Síndic de Greuges i emprendre accions legals per defensar el nostre dret a la informació, base per a garantir el nostre treball fiscalitzador d’oposició”.

La representant de Ciutadans ha assenyalat que “hi ha peticions que porten més d’un any sense ser contestades”. “En alguns casos, s’excusen en què la informació està a la web, però ells saben que per poder comparar si el que es publica coincidix amb la realitat, necessitem la documentació original”, ha subratllat Llopis.

Finalment, ha incidit que “en la majoria dels casos, quan s’autoritza al fet que puguem consultar un expedient, se’ns assigna vigilància i se’ns neguen les còpies de documents concrets”. “Evidentment, això està lluny de la transparència que pregonen i de facilitar el treball dels grups de l’oposició”, ha conclòs la regidora de Ciutadans.

 

Deixa el teu comentari