Cs demana en la Diputació més ajudes per als centres esportius

Gil: “També sol·licitem instar el Consell a planificar la seua ràpida reobertura i al Govern al fet que se’ls reduïsquen els impostos” 

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació, Rocío Gil, ha demanat “més ajudes per als centres esportius”. La moció de Cs, ha explicat, “sol·licita un pla d’ajudes complementari al Pla Resistir per als centres esportius afectats pel tancament i una línia de subvencions per als clubs esportius no professionals”. 

“Es tracta que puguen pagar tant al seu personal com les despeses corrents de les seues instal·lacions”, ha argumentat la diputada de Cs, al mateix temps que ha esgrimit que “aquests centres, a més de per el tancament, estan tenint una reducció d’ingressos notable per la disminució de socis i la inversió realitzada en protocols i mesures de seguretat”. 

Per això, ha detallat Gil, “entre altres mesures, també reclamem que s’inste el Consell a planificar la ràpida reobertura de les instal·lacions i centres esportius prioritzant aquells que compten amb unes condicions de prevenció de contagis”. 

En la mateixa línia, ha destacat la portaveu, “demandem que s’inste el Govern a reduir l’IVA del 21% al tipus reduït del 10% dels productes i serveis relacionats amb la pràctica esportiva així com implementar mesures fiscals sobre les quotes de gimnasos i instal·lacions esportives, que animen a la reincorporació a la pràctica esportiva de la població, especialment entre col·lectius amb rendes baixes”. 

A més, ha subratllat, “requerim que es considere l’esport com a servei essencial i es recepte la pràctica esportiva en els centres sanitaris d’atenció primària”. “Ara, més que mai, pels efectes del confinament i el major sedentarisme, fer exercici contribueix a millorar la nostra salut”, ha defensat la diputada de la formació taronja. 

Deixa el teu comentari