CSIF alerta de l’escassetat de metges a les nits a Cullera i Sueca malgrat disparar-se la població i exigeix més personal

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat que reforce la plantilla de personal sanitari en les zones bàsiques de Cullera i Sueca. La central sindical avisa que en el torn de nit en els punts d’atenció continuada (PAC) de les dos localitats no s’ha incrementat la dotació de dos facultatius a pesar de disparar-se la població en aquesta època estival.

El (CSIF) considera insuficient la dotació de personal en les dos zones bàsiques, sobretot si es té en compte que la de Cullera, que també abasta Favara, arriba a multiplicar per deu a l’estiu les seues al voltant de 25.000 habitants censats. La de Sueca, que inclou Fortaleny, Riola i Polinyà, també incrementa notablement la seua població en comptar amb espais molt concorreguts en època estival com El Perelló, Mareny de Barraquetes o Les Palmeres.

La central sindical reclama un reforç urgent de personal tant en la zona bàsica de Cullera com en la de Sueca. El sindicat insisteix a incrementar la plantilla, especialment en horari nocturn, i adverteix del risc que suposa comptar solament dos facultatius a les nits en cadascuna que, a més d’atendre els pacients que acudeixen, també s’ocupen de les visites a domicili.

Comenta la notícia