Cullera acull este cap de setmana la Copa Federació de Birles

La competició congrega una seixantena d’esportistes i torna a la  ciutat després de deu anys 

Cullera es consolida com a destinació per a  esdeveniments esportius tant a escala provincial, autònomica i nacional com internacional. Els dies 16 i 17 d’octubre la capital turística de la Ribera serà  l’escenari del Trofeu Copa Federació de Birles. Una competició que torna a  la localitat després de deu anys, ja que va ser en 2011 l’última vegada que es  va celebrar este trofeu al municipi.  

L’objectiu d’este trofeu, organitzat per la Federació de Jocs Esportius de la  Comunitat Valenciana, és potenciar este joc esportiu tradicional. Un  propòsit compartit per l’Ajuntament de Cullera a través de la Regidoria  d’Esports.  

La celebració d’esta Copa Federació de Birles al nostre municipi és  una mostra del nostre compromís i recolçament als jocs tradicionals  valencians, així com l’aposta de la regidoria d’Esports per a la  celebracio, al llarg de tot l’any, d’esdeviniments esportius que ajuden a la desestacionalització turística”, ha afirmat el regidor d’Esports, Javier  Cerveró.  

En esta edició participen al voltant de 60 persones, entre dones i hòmens.  Les partides començaran el dissabte pel mati fent algunes partides planes i  continuaran per la vesprada. El diumenge es disputarà la final entre els i les  millores jugadores de birles de la Comunitat.

El joc de les birles 

Les birles són un joc molt peculiar al que es pot jugar tant per equips com  individualment. Si es juga individualment, com en este cas, cada jugador  disposa de 3 birlots o motxos per llançar-los un darrere l’altre contra les birles. En una partida cada jugador repetix esta acció tres vegades. Tots els jugadors  llancen des de la mateixa distància segons l’edat dels jugadors i el seu grau de  maduració motriu. 

L’objectiu és intentar tombar totes les birles menys una que ha de quedar  plantada. D’esta forma la partida es bona. 

La concentració i la punteria són molt importants a l’hora de fer una partida  així com la posició del jugador, que ha de flexionar un poc el tronc endavant  fent un balançeig per a llançar el birlot despres d’haver apuntat be. Tots estos aspectes barrejats amb la sort fan que s’aconseguixquen partides  bones. 

Actualment es tracta d’un esport que s’ha aconseguit recuperar entre la  gent major que recorda haver-lo practicat de menut. Però no sols hòmens  practiquen este esport, moltes dones també s’han aficionat a ell i tenen tanta o mes punteria que els hòmens.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.