Cullera alerta d’una «extrema normalització» del consum d’alcohol d’alta graduació en adolescents

La UPCCA detecta un increment del cànnabis per la falsa creença que és menys perjudicial que el tabac

CULLERA. 06-04-17. Les addiccions entre els adolescents i jóvens de Cullera van a més fruit dels patrons socials de normalització del consum de diverses substàncies perilloses. L’alerta la va donar este dimecres la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la localitat durant la jornada ‘Cullera davant les addiccions’, una trobada en la qual diversos sectors implicats en la prevenció del consum de substàncies nocives van analitzar la situació actual i les estratègies a desenvolupar per a lluitar enfront d’esta problemàtica.

La tècnica responsable de la UPCCA, Lola Alapont, va advertir que el consum d’alcohol d’alta graduació viu en estos moments una «extrema normalització» entre el públic més jove. «Açò és fruit d’un model social en el qual beure cada cap de setmana alguna cosa tan forta com la cassalla es veu com alguna cosa normal», va assenyalar, «quan en realitat consumir habitualment una beguda d’eixa graduació no ho és».

D’altra banda, la UPCCA percep un perillós increment del consum del cànnabis entre els jóvens, actitud esperonada per la falsa creença que els efectes d’esta substància són menys perniciosos que els de el tabac tradicional.

Per la seua banda, la regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz, posà l’accent en la responsabilitat de tots els sectors socials a l’hora de fer front a esta xacra. En eixe sentit, va demanar que la societat no es pose de perfil davant el problema. «Estem parlant dels nostres fills, que és el que més volem, i de la joventut, que és el nostre futur», va dir, «i moltes vegades tenim la sensació que no es vol afrontar amb realisme el problema».

Per eixe motiu, Ortiz va apel·lar des de les famílies fins a les institucions, passant per tots els col·lectius, perquè exercisquen la seua responsabilitat per tal que determinats hàbits no es convertisquen en un fet normal.

La taula redona va servir per a exposar diversos punts de vista sobre les drogodependències amb la participació de la regidora de la Policia Local, María José Terrades; la magistrada Lucía Mayordomo, jutge del jutjat de Primera instància i instrucció número 5 de Sueca; l’intendent cap de la Policia Local de Cullera, Juan José Figueres; el tinent del lloc de la Guàrdia Civil de Cullera, Juan Carlos Caballero i el doctor Manuel Lamata, coordinador del Centre de Salut de Cullera.

Deixa el teu comentari