Cullera amplia la protecció contra la pobresa hídrica

L’Ajuntament i Aigües de Cullera eleven la quantia del fons social que evita al tall de l’aigua potable a usuaris sense recursos. 

L’Ajuntament de Cullera i l’empresa mixta Aigües de Cullera han ampliat el fons social de protecció contra la pobresa hídrica dirigit a famílies vulnerables del municipi que, per les seues circumstàncies econòmiques, no poden fer front al rebut mensual.

Recentment, el consell d’administració de l’empresa —on el consistori és l’accionista majoritari— ha aprovat incrementar els litres de consum bonificables per a les famílies en risc d’exclusió social. 

Així, si abans la bonificació màxima en el pagament de la factura eren 10 m3/mes ara les famílies que reben esta ajuda podran optar a bonificar fins a 12 m3/mes, el que suposa 2.000 litres més mensuals de consum respecte de la situació anterior.

El fons social es creà l’anterior legislatura per a facilitar el pagament del rebut de l’aigua a les persones en risc d’exclusió social. Aigües de Cullera bonifica la factura fins als 12 m3/mes  i si el consum és major, la resta corre a càrrec de l’Ajuntament fins a la totalitat del pagament. «Com que ara Aigües de Cullera bonificarà una part més elevada, s’alliberaran recursos de Serveis Socials per arribar a més gent», puntualitza Ortiz.

Precisament, per les seues polítiques per a les persones la convertixen en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en inversió social i la sisena d’Espanya, Cullera evita el tall de subministrament d’aigua als seus ciutadans amb més vulnerabilitat.

Les famílies que es troben en esta situació de risc i vulnerabilitat poden dirigir-se a les oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cullera per tal d’informar-se sobre esta subvenció i tramitar la documentació necessària.

Deixa el teu comentari