Cullera atorga el Distintiu 9 d’Octubre a les dues bandes i l’escriptor Bohigues

Un mercat medieval al barri del Pou recorda els temps de la incorporació de la vila al Regne de València

jornada-turismeCULLERA. 5-10-16. Un poble amb caràcter. És l’eslògan que enguany ha triat l’Ajuntament de Cullera per a celebrar el 9 d’Octubre. El consistori ha preparat tot un seguit d’activitats per al dia nacional del poble valencià, les quals van des d’un mercat medieval al barri del Pou que recrearà l’època de la conquesta fins a una important oferta cultural per a totes les edats en la nostra llengua.

L’acte més important tindrà lloc el dissabte dia 8 a les 19.30 hores a l’Auditori Municipal del Mercat amb el lliurament dels Distintius 9 d’Octubre. En esta edició, la Corporació ha volgut distingir les dues societats musicals del municipi, la Societat Ateneu Musical de Cullera i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, a més de l’escriptor Joan Bohigues i Piris a títol pòstum.

Amb el reconeixement a les bandes, es vol premiar la dilatada trajectòria de les mateixes i la seua contribució a la cultura, la cohesió social, l’economia i la difusió del nom del municipi arreu del món.

D’altre costat, Joan Bohigues, qui ens va deixar enguany, ha estat mereixedor del Distintiu 9 d’Octubre en la modalitat individual per tota una vida de superació dedicada a la literatura i l’ensenyament.

També hi ha espai per a l’oci. Des del divendres fins al diumenge (matí i vesprada) es podrà reviure l’època de la Conquesta al barri del Pou amb un mercat medieval i rutes que recorreran el barri més antic de la comarca.

Estos dies es desenvolupa la campanya Viu la teua llengua a la biblioteca municipal. Per cada préstec que facen els usuaris se’ls regalarà un llibre en valencià.

Deixa el teu comentari