Cullera contracta a 45 persones amb part de la retallada salarial a l’aparell polític

Els treballadors prestaran els seus servicis al llarg dels pròxims dos mesos / El consistori aporta 28.465 euros al Pla d’Ocupació Conjunta
Pla Ocupació ConjuntCULLERA. 06-08-15. Un total de 45 persones han començat hui a treballar per a l’Ajuntament de Cullera dins del Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques Valencianes, cofinançat pel consistori amb part dels diners estalviats en la retallada salarial a l’aparell polític, aprovat pel ple a l’inici del mandat.
Concretament, Cullera ha aportat 28.465 euros a este programa de foment de l’ocupació, gràcies als quals els contractats podran tindre una ocupació durant els dos pròxims mesos. La iniciativa també compta amb finançament per part de la Generalitat i la diputació. Cal recordar que l’anterior govern municipal havia deixat sense partida pressupostària el pla.
L’alcalde, Jordi Mayor, la regidora d’Ocupació, Mª José Terrades, i l’edil de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, han donat la benvinguda als contractats este matí. Mayor ha reconegut que «ni molt menys esta és la solució a l’atur, però és un primer pas i una ajuda» amb vista a la possibilitat en un futur no gaire llunyà de posar en marxa un pla d’emergència social més ambiciós. L’alcalde els ha recordat que el treball «és un dret i que pel fet d’entrar a treballar per a l’ajuntament no han d’agrair res a ningú, és el vostre dret».
Els empleats reforçaran fins a octubre diferents departaments municipals. 10 ho faran en labors de jardineria, 13 es destinaran al departament de Medi ambient, cinc a obres, dos a fusteria, tres pintors, dos electricistes, un informàtic, dos auxiliars administratius, una persona exercirà com a auxiliar d’ajuda a domicili, tres conserges (Casa de la Cultura i Pavelló esportiu) i tres a manteniment (Museus, Mercat i Cementeri).
La selecció dels empleats s’ha fet mitjançant una oferta genèrica al Servef. L’organisme envia als candidats, que són baremats i seleccionats sobre la base de criteris objectius, en els quals es preval el temps en atur, la situació econòmica, el sexe i les persones a càrrec seu. La selecció es fa exclusivament pels tècnics i sense intervenció dels polítics.
D’altra banda, l’ajuntament seguix treballant en l’elaboració de les bases de la borsa d’ocupació, pública, transparent i rotativa, tràmit que està ultimant-se. Este instrument servirà per a la contractació objectiva de persones per part del consistori sense intervencions polítiques.

 

Deixa el teu comentari