Cullera controla la plaga del picut roig

La localitat frena la mort d’exemplars com a conseqüència de l’acció de l’insecte

CULLERA. 9-07-15. A ratlla. Els tècnics de la regidoria de Serveis Exteriors de l’Ajuntament de Cullera han aconseguit durant els últims mesos controlar la plaga del picut roig que afecta les palmeres.

L’evolució al llarg d’enguany de la incidència de l’insecte en la localitat ha sigut molt positiva, ja que no s’ha hagut de talar cap exemplar, una xifra que contrasta amb el voltant de 100 que es van tallar l’any passat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACullera compta en l’actualitat amb unes 3.000 palmeres, la majoria d’elles datileres, mentre que les canadenques i Washingtonia tenen una presència merament testimonial. De totes elles, únicament dues han mort últimament, però la seua delicada situació venia de llarg.

La regidoria de Serveis Exteriors va optar fa huit mesos per polvoritzar les palmeres en lloc de realitzar injeccions, una tècnica que de moment ha donat bons resultats.

El tractament ha sigut intensiu i pràcticament continu. Els tècnics responsables expliquen que des de desembre fins a febrer s’ha usat Tiametoxam i en el següent període de març fins a abril s’ha aplicat Clorpirifos. De maig a agost, Midacloprid i, finalment, de setembre a novembre Clorpirifos.

Tractaments mosquit 1L’aplicació del producte es realitza en les canàries i datileres sobre el cabdell i part superior del tronc, amb una despesa de 20 litres aproximadament per palmera.

Els tècnics no opten durant els mesos d’estiu per la retirada dels dàtils, ja que esta pràctica atrau més al picut pel que pot resultar contraproduent.

D’altra banda, s’estan aplicant tractaments per a la processionària del pi que, de moment, estan donant un bon resultat.

El regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, s’ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts i ha destacat l’esforç del consistori durant els últims temps per mantindre en les millors condicions tot el palmerar de Cullera, que és un dels símbols de la ciutat.

Així mateix, Tortajada ha avançat que durant les pròximes setmanes es farà un estudi exhaustiu sobre l’estat actual de les palmeres per part d’especialistes externs, especialment a parcs i jardins on hi ha major afluència de gent, per tal d’evitar possibles caigudes i situacions perilloses.

Deixa el teu comentari