Cullera exposa 75 anys d’història de l’Aurora

Una mostra de l’Associació de Portadors de l’Aurora de Sant Antoni de Cullera realitza un recorregut per esta arrelada tradició

CULLERA. 17-07-15. La Torre Blanca de Cullera acull l’exposició «75 aniversari Aurora de Sant Antoni», una mostra organitzada per l’Associació de Portadors de l’Aurora de Sant Antoni i en la qual col·labora l’Ajuntament de Cullera.

Es tracta d’una exposició emplaçada a la Torre Blanca, fonamentalment de fotografies de totes les èpoques des de 1945 fins a l’actualitat. Els visitants poden admirar una trentena d’instantànies recopilades entre els ciutadans de Cullera i altres procedents de l’Associació Cultural de la Penyeta i el fotògraf Manuel Borja.

A més del material visual, uns maniquís amb la indumentària dels portadors i un vídeo que arreplega els moments més emotius de la processó completen l’exposició.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa mostra romandrà oberta fins a finals del mes de setembre de dimarts a diumenge en horari 10 a 13 hores i de 17.30 a 20.30 hores.

Dos textos explicatius en 4 idiomes introduïxen al visitant en la tradicional celebració i en el treball que realitzen els portadors.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del president de l’associació, Damià Escrivà; de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; de José Enrique Sanjuán, rector de l’Església de Sant Antoni i del president de La Penyeta, Juan Antonio Ruiz, entre altres representants de la societat cullerenca.

Mayor va destacar que la processó de l’Aurora de Sant Antoni «és probablement la més coneguda i bonica de quantes se celebren» en l’Espanya marinera i va subratllar que la patrona de la ciutat, la Moreneta, «unix diferents sensibilitats dins del sentiment de pertinença a Cullera».

Per la seua banda, el president Damià Escrivà va realitzar un repàs per les diferents èpoques que poden contemplar-se i va agrair la implicació de les diferents entitats i persones que han fet realitat esta exposició amb la qual es posa el colofó a l’any de celebració del 75 aniversari de l’Aurora, efemèride que també s’ha aprofitat per a la publicació d’un llibre.

Peu

Deixa el teu comentari