Cullera impulsa les vendes turístiques a través d’una nova plataforma d’internet

L’ajuntament inicia el seu pla per a posicionar a la ciutat en el mercat de les reserves online amb l’objectiu d’atraure a més visitants / El client podrà contractar en tres passos hotels, restaurants, visites a museus o activitats d’oci

Cullera Setmana Santa 2016 2CULLERA. 13-04-16. Cada vegada més, els turistes efectuen les seues reserves a través d’internet mitjançant dispositius mòbils, tablets o ordinadors. Cullera vol liderar la digitalització de les destinacions turístiques i per açò l’Ajuntament ha engegat la segona fase del projecte ‘Cullera City Tour’ (2016-2019), centrada en la posada en funcionament d’una nova plataforma en la xarxa que permetrà a les empreses del sector captar nous clients.

La iniciativa es llançarà a la fi d’este mes i les empreses interessades ja poden inscriure’s des de l’adreça web wwww.ajuntamentdecullera.com/citytour. Amb ella, s’impulsaran les vendes turístiques gràcies a una innovadora plataforma (web i aplicacions mòbils) de venda directa. Esta permetrà a hotels, restaurants, empreses d’oci en general —rutes o activitats recreatives, entre unes altres— gestionar les seues vendes online i promocionar-les en la xarxa.

Es perseguix un punt d’inflexió en la forma d’entendre la gestió de les empreses turístiques. L’objectiu final és doble, segons ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. D’una banda, es busca afavorir l’arribada de nous turistes en posar tota l’oferta turística de la ciutat en el major aparador del món: internet. Per una altra, es vol posar a la ciutat en la primera línia d’eixida de les noves tecnologies de gestió empresarial i convertir-la en una destinació turística intel·ligent.

«Anem a posar tot el turisme de Cullera en la mà del turista o potencial visitant de qualsevol part del món. Els usuaris d’esta eina podran fer una reserva en només tres passos al final del projecte, que desenvoluparem en els pròxims tres anys en diferents fases», ha explicat el primer edil.

A més, «açò suposa un salt qualitatiu per a les nostres empreses, moltes d’elles de xicoteta o mitjana grandària i amb escassos recursos econòmics i de personal per a poder afrontar per si mateixes esta necessària transformació», ha afegit, «la qual cosa també implica un canvi en la cultura empresarial»

La plataforma, que serà accessible a través de la web www.culleraturismo.com i d’una aplicació mòbil, integra un motor de reserves i en una tercera fase també estarà entrellaçada amb plataformes majoristes com Booking, TripAdvisor o Airbnb. Cal assenyalar que la primera part del projecte ha consistit a estructurar tota l’oferta turística de la ciutat, que fins ara estava dispersa, la qual cosa dificultava la seua promoció i comercialització.

La iniciativa partix ja amb al voltant d’un centenar d’empreses inscrites, segons han informat des del departament de Turisme que dirigix l’edil Javier Cantos. «Per al turista suposa una facilitació de les reserves i compres i per a empresari representa la integració i simplificació dels seus servicis online», detalla Cantos, qui afig que la plataforma usarà diferents aplicacions mòbils com a estratègia de màrqueting per a difondre tota l’oferta turística de Cullera.

D’esta manera, a través d’un sistema de geolocalització, qualsevol visitant podrà identificar al seu al voltant museus, restaurants, hotels o activitats d’oci i accedir a eixes empreses per a fer una reserva.

Paral·lelament, es mantenen les accions habituals de captació del que fins ara ha sigut el perfil del turista tradicional de Cullera. En eixe sentit, es continuen desenvolupant materials d’esponsorització i publicitat en formats tradicionals, entre ells la nova guia turística institucional que per primera vegada la gestiona íntegrament el consistori i el nou plànol turístic de la ciutat.

Deixa el teu comentari