Cullera incorpora els primers vehicles elèctrics municipals

El servei d’aigua potable es dota amb els primers cotxes que funcionen sense combustible i no emeten C02

vehicles-electics-aigu%cc%88es-1CULLERA. 10-11-16. L’Ajuntament de Cullera ha fet hui un pas més en el seu objectiu de convertir el municipi en una ciutat més sostenible. L’alcalde, Jordi Mayor; el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot i la gerent de l’empresa mixta Aigües de Cullera, Laura Gascón, han presentat els primers vehicles elèctrics amb els quals comptarà el consistori per a la prestació de serveis municipals.

Fins ara, l’ajuntament només comptava amb un vehicle híbrid de la Policia Local, per la qual cosa esta incorporació suposa «un pas més per a reafirmar el compromís del govern de Cullera en la seua lluita contra el canvi climàtic», ha declarat Mayor.

Les noves furgonetes, que entren en funcionament a partir de hui, estan equipades per als treballs d’operacions de manteniment en les xarxes i instal•lacions d’aigua del servei i s’han seleccionat atenent a criteris d’autonomia, càrrega i comportament tècnic.

20 % de la flota

A més, suposen el 20 % de la flota d’Aigües de Cullera, segons ha explicat Gascón, qui ha detallat que tenen una autonomia de fins a 170 quilòmetres i el consum mitjà és de 155 watts/quilòmetre amb una potència màxima de 60 CV. La capacitat de la bateria és de 22 kilowatts i el temps de recàrrega al 100 % és de 6 hores.

A més, encara que el cost econòmic en l’actualitat és sensiblement més alt que aquell que representa un motor dièsel convencional, el benefici mediambiental i sostenible «és molt superior», ja que produïxen zero emissions de CO2 a l’atmosfera, ha afegit Gascón.

Armengot, per la seua banda, ha posat en relleu que una vegada més la gestió de l’aigua a Cullera «s’erigix en un exemple d’eficiència i responsabilitat ambiental». En la presentació també ha estat present el regidor de Medi ambient, Hugo Font.

Deixa el teu comentari