Cullera incrementa un 16 % el reciclatge de vidre

La campanya turística d’estiu ha aconseguit reutilitzar 241 tones amb la col·laboració dels establiments hostalers

El pla integral ‘Pren nota, recicla vidre’ d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Cullera han aconseguit reciclar 241 tones de vidre durant l’estiu, un 16 % més que en el mateix període de l’any anterior.

Cullera rep per això el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte de l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

En esta edició, Ecovidrio ha augmentat l’abast del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que té l’objectiu de sensibilitzar l’hostaleria i incrementar les dades de reciclatge d’envasos de vidre durant l’estiu.

En esta edició, un total de 177 establiments hostalers de Cullera han col·laborat amb l’entitat, una dada important donada la influència del sector hostaler, que genera el 50 % dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30 % del total del vidre reciclat durant l’any.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Cullera i la dotació de mitjans per part d’Ecovidrio, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Hugo Font.

Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l’entitat ha instal·lat contenidors adaptats a l’hostaleria. A més, ha lliurat més de 50 poals especials als professionals hostalers i ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’augment de l’activitat en hostaleria.

La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

Mitjana anual

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Cullera van reciclar un total de 494.372 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant reciclà una mitjana de 22,5 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Cullera se situa amb una mitjana 134 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 164 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Deixa el teu comentari