Cullera inicia les obres de la nova central de la Policia Local

El Cos celebra el seu dia amb una jornada en la qual dóna a conéixer els seus serveis i exhibix els nous vehicles i la Unitat Canina

CULLERA. 26-07-18. Les obres de la nova central de la Policia Local de Cullera ja estan en marxa. Des de fa uns dies s’han iniciat els treballs en les dependències emplaçades en el carrer Sueca on el consistori situarà les oficines del Cos de seguretat, actualment emplaçades en la reguarda de la plaça d’Espanya que ha quedat obsoleta i no s’adapta a les necessitats del servei.

L’anunci l’ha fet l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, durant la celebració de l’II Dia de la Policia Local, jornada en la qual també han participat la regidora delegada de Policia, María José Terrades; el subdelegat del Govern a València, José Roberto González Cachorro i el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

Mayor ha indicat que les obres tardaran uns mesos a executar-se i estima que la central estarà llesta per a 2019, sense donar terminis concrets. «Suposarà una millora substancial en les condicions de treball dels agents i en l’atenció a la ciutadania», ha manifestat.

Així mateix, el primer edil ha destacat que un dels principals objectius de la legislatura ha sigut donar resposta a esta reivindicació policial. «Era necessari i de justícia atendre la demanda, a més d’una exigència per a adaptar-nos a la normativa», ha dit.

La inversió en la infraestructura ascendirà a uns 800.000 euros, dels quals mig milió l’aporta l’ajuntament i 300.000 la Diputació de València.

D’altra banda, la màxima autoritat local ha posat de manifest l’aposta per la millora del servei de la Policia Local. «S’han augmentat els reforços, se’ls ha dotat de millor material per al desenvolupament del seu treball, s’han creat nous serveis com la Unitat Canina i s’ha apostat per posar en valor la tasca dels i les professionals de la seguretat en la nostra ciutat», ha comentat.

Tot açò s’ha pogut vore en la jornada celebrada en el passeig marítim, fins a on s’han acostat centenars de ciutadans que han pogut conéixer de primera mà el treball dels policies. A més d’una exhibició dels nous vehicles, en els quals grans i xicotets s’han pogut muntar, ha tingut lloc una exhibició de la Unitat Canina, un grup que genera les simpaties entre el públic per les habilitats dels cans, entrenats especialment per a detectar drogues.

També hi ha hagut espai per als tallers sobre assetjament escolar i ciberassetjament i uns altres d’educació en igualtat i prevenció de la violència domèstica i de gènere. La seguretat vial ha tingut el seu espai amb simulacions de conduccions amb visibilitat pertorbada, mitjançant l’ocupació d’unes ulleres, el resultat de les quals seria el similar a la conducció sota efectes d’alcohol i/o drogues.

A més, s’ha disposat un vehicle simulador de bolcades en el qual s’experimenten els efectes d’una bolcada des de l’interior d’este, a tan sols una velocitat de 2 a 3 km/hora, la qual cosa pot oferir una idea de les conseqüències dels resultats d’una bolcada a uns 90/100 km/h. En este cas es pot reconéixer el paper fonamental que realitza el cinturó de seguretat.

Deixa el teu comentari