Cullera inicia una campanya contra la conducció baix els efectes de l’alcohol i les drogues

Els controls continuaran al llarg del cap de setmana. L’objectiu, reduir la sinistralitat al volant.

Conscienciar sobre els riscos vinculats a l’alcohol i les drogues durant la conducció. Amb aquesta premissa parteix la campanya activada per la Direcció General de Trànsit (DGT) a la qual s’ha sumat Cullera.

La campanya està emmarcada dins de la programació d’accions de control i vigilància de la DGT per al 2019 i estarà activa fins diumenge que ve 9 de juny.

Durant el cap de setmana, la Policia Local realitzarà controls aleatoris per a comprovar que els conductors no donen positiu en alcohol i en drogues, substàncies altament relacionades amb la sinistralitat i els incidents greus al volant.

Per a la campanya, la DGT subministra tot el necessari per a realitzar les comprovacions, des de filtres per als alcoholímetres fins a vehicles especials per als tests de drogues.

La Policia Local assegura que l’objectiu, com sempre, és reduir al màxim la sinistralitat al volant.

Segons dades de la DGT, l’alcohol està present en un 26% dels accidents mortals, sent el tercer factor de risc en l’accidentalitat.

A més, el consum d’alcohol i drogues en el cas d’accident suposen una major mortalitat i lesions més greus.

La DGT assegura que estos controls són la mesura més eficaç per a retirar de la circulació als conductors que han begut o s’han drogat, posant en risc la seua vida i la dels altres.

Deixa el teu comentari