Cullera inicia una campanya d’inspecció de ciclomotors i motocicletes

Durant dos setmanes, la Policia Local controlarà l’estat, ús i impacte sonor d’estos vehicles

CULLERA. 20-10-17. La Policia Local de Cullera inicia hui una campanya de control de les condicions en les quals circulen els ciclomotors i motocicletes. Les inspeccions, que es desenvoluparan del 20 d’octubre fins al 4 de novembre, pretenen disminuir els riscos durant els desplaçaments i reduir l’excés de l’impacte acústic d’estos mitjans de transport.

Per a açò, a més de l’habitual verificació del permís de conducció, circulació i ITV, es comproven aspectes com l’ús del retrovisor esquerre, l’estat de l’enllumenat, la placa de matrícula i la seua ubicació i les característiques de qualsevol tub d’escapament que siga diferent de l’original.

També s’examinarà la correcta col•locació del casc de protecció i, en el cas de les motocicletes, que no es faça ús del model tipus ‘calimero’, l’ús del qual està prohibit per a este tipo de vehicles.

En resposta a les queixes d’alguns veïns, es realitzarà un control de la sonoritat que, sobre la base del Reglament de Circulació, penalitzarà a qualsevol vehicle que circule amb el tub d’escapament lliure i sense portar instal•lat el preceptiu dispositiu silenciador d’explosions o amb un silenciador ineficaç.

Si es detecta alguna anomalia respecte a l’emissió sonora del tub d’escapament, els amos del ciclomotor o motocicleta afectats hauran de demostrar a posteriori que han solucionat el problema. En cas contrari seran penalitzats amb una multa de 200 euros.

Els controls es realitzaran de manera aleatòria, tant en punts fixos com ocasionals. La Policia Local de Cullera estima necessari dur a terme este tipo de procediment de control cada cert temps, segons ha assenyalat la regidora de l’àrea, María José Terrades.

Fonts policials indiquen que s’espera una disminució considerable en els riscos durant la circulació gràcies a la correcció i posada a punt d’alguns vehicles. A més, es busca una minoració en la contaminació acústica produïda per estos mitjans de transport.

Deixa el teu comentari