Cullera invertirà 400.000 euros per a modernitzar el polígon del carrer Sueca

L’ajuntament reurbanitzarà esta zona industrial i la dotarà amb fibra òptica

Cullera invertirà al voltant de 400.000 euros per a modernitzar el polígon industrial del carrer Sueca, conegut tècnicament com el d’Àmbit Territorial 19. Es tracta d’una zona amb empreses consolidades des d’abans del Pla General Urbanístic de 1995.

Esta àrea industrial presenta nombroses mancances, motiu pel qual el consistori ha decidit intervindre per a oferir uns millors serveis a les indústries allí situades i incentivar la instal·lació d’altres noves.

L’actuació contempla obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora viària amb més aparcaments, nous vials i accessos i l’ampliació dels ja existents, així com la millora de l’enllumenat públic mitjançant de mesures d’eficiència energètica i energies renovables.
El regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, ha assenyalat que esta intervenció «feia molta falta», ja que en alguns trams no hi ha ni tan sols voreres.

El polígon se situa en l’entrada nord de la ciutat i és adjacent a la zona comercial de Renfe. «Les empreses van començar a instal·lar-se abans del pla general i es va generar un desastre urbanístic al qual ara anem a tractar de posar remei», indica Armengot.

A més, el polígon d’Àmbit Territorial 19 és un dels principals accessos a Cullera pel que, a banda de les mancances urbanístiques, enlletgix l’entrada al casc urbà «així que era imprescindible millorar la seua situació», ha dit l’edil.

El projecte contempla també la senyalització de carrers i una millora en general de la imatge del polígon, apunta Armengot.

Ajuda del Consell

Les obres seran possible gràcies a una ajuda de la Generalitat que ascendix a 379.660 euros, ha indicat el regidor. Els diners es repartiran en dos anualitats, precisa Armengot, qui ha destacat que Cullera serà un dels municipis de la Comunitat Valenciana que més ajuda rebrà per part del Consell per a l’impuls de zones industrials.

No és l’única intervenció realitzada en la zona. Fa dos anys, la regidoria d’Urbanisme ja va intervindre en el polígon PRM-3C, contigu al 19, on es van dur a terme obres d’asfaltat o el condicionament d’una zona d’aparcament.

Deixa el teu comentari