Cullera ix al carrer per a traure-li els colors al masclisme

Els veïns es concentren i denuncien la discriminació de les dones / El govern local se suma a l’atur feminista

CULLERA. 08-03-18. Cullera ha eixit este matí al carrer per a traure-li els colors al masclisme. Centenars de persones han participat en la concentració que ha tingut lloc al migdia en la plaça d’Espanya amb motiu del Dia Internacional de les Dones i de la vaga general feminista que hui s’estén arreu del món.

Gent de totes les edats, gèneres i condicions han visibilitzat el seu suport a la causa feminista en una concentració en la qual l’alumnat dels col•legis de la ciutat i representants de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) han llegit diversos manifestos on s’ha denunciat la discriminació que patixen les dones en tots i cadascun dels àmbits de la vida.

«Estem ací per nosaltres i per totes aquelles que no poden perquè tenen por o no es poden permetre la pèrdua d’un cèntim del seu salari perquè té sous misèrrims», ha dit la regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz.

L’acte, organitzat pel consistori, ha comptat amb la presència de les autoritats amb l’alcalde, Jordi Mayor, al capdavant, qui ha reivindicat que el debat sobre la igualtat real «ha d’abordar-se ja molt seriosament» des de les institucions i tots els àmbits socials, al mateix temps que s’ha mostrat convençut que esta lluita «la guanyarem com s’han guanyat unes altres». El primer edil ha significat que «la revolució serà feminista o no serà».

El govern para

L’executiu local (PSPV-PSOE / Compromís) s’ha sumat al suport a l’atur feminista, secundat parcialment per alguns treballadors i treballadores de l’ajuntament, que s’han deixat vore en la concentració local amb pancartes reivindicatives.

La cita, que ha transcorregut en un ambient tranquil, reivindicatiu i amb una alta càrrega emocional, ha servit també per a llegir el manifest municipal en el qual s’ha cridat l’atenció sobre aspectes de com la bretxa salarial.

Així mateix, no s’ha perdut l’ocasió per a recordar una altra de les xacres que afecten les dones, la violència masclista, relacionada directament amb actituds de menyspreu als drets fonamentals de les fèmines.

La concentració d’enguany és una de les més nombroses del Dia Internacional de les Dones que es recorden a Cullera, la qual cosa per a les autoritats municipals és «símptoma» que alguna cosa està començant a remoure la consciència social.

Deixa el teu comentari