Cullera ix del Pla d´Ajust 11 anys abans del que es preveu

L’equip de govern de Cullera ha aconseguit el seu  major èxit de gestió des que Jordi Mayor accedira a l’alcaldia en 2015, i al  mateix temps, una fita en la història de les arques municipals: eixir del  duríssim pla d’ajust econòmic al qual estava sotmés l’ajuntament, i que el va  portar a la vora de la fallida. 

L’assoliment té encara major transcendència si es té en compte que  s’aconsegueix ni més ni menys que 11 anys abans del que es preveu. I és  que no era fins a 2032 quan el Ministeri d’Hisenda, que va intervindre les  arques municipals durant l’últim govern de la dreta, preveia el sanejament dels comptes. 

La notícia l’ha donada a conéixer hui l’alcalde, Jordi Mayor, durant les  comissions informatives del govern. Major ha assenyalat que es tracta de “un  fet històric el mèrit del qual recau en la ciutadania de Cullera, que  durant anys ha patit les conseqüències de la nefasta gestió del Partit  Popular”. “És una victòria de tots que ens rescabala dels anys negres per a la  ciutat de governs del PP”, ha posat en relleu. 

Segons el parer del primer edil, aquest èxit col·lectiu ‘és sens dubte el major  assoliment des del canvi de govern, perquè a partir d’ara permetrà a  Cullera tindre major marge de maniobra per al desenvolupament de  polítiques municipals orientades a potenciar l’escut social i el creixement  econòmic de la ciutat. 

Hem aconseguit acabar amb la fallida municipal i al mateix temps  convertir-nos en una ciutat referent en inversió social per habitant  sense aplicar retallades, sense pujar impostos i millorant els serveis  públics”, ha subratllat Major.

Precisament l’Ajuntament ha destinat aquest any més de 700.000 euros (el 26% del superàvit de 2020) al reforç del Pla d’Emergència Social, convertint-se així en el municipi que més ha invertit en serveis socials en plena  pandèmia

Estalvi anual 

L’eixida del pla d’ajust també redundarà en un major estalvi municipal. A  partir d’ara es refinançarà el deute pendent amb unes condicions molt més  favorables i a través d’una sola entitat bancària el que li permetran estalviar  prop de 600.000 euros en interessos. 

El primer edil ha reivindicat a més que “en els últims anys hem reduït  l’endeutament per davall del 50%, quan en 2012 arribem a màxims  històrics al 180%. “L’esforç en matèria de política econòmica de l’Ajuntament  de Cullera continua donant resultats positius”, ha assenyalat també Jordi  Mayor. 

L’estabilitat econòmica, el compliment de la regla de despesa imposada pel  Ministeri d’Hisenda i dels límits de deute, o la dràstica reducció en el període  de pagament mitjà a proveïdors, han sigut necessaris per a complir amb els  paràmetres que han permés eixir del pla d’ajust. De fet, el govern encapçalat  per Jordi Mayor va acabar 2020 deixant l’endeutament heretat en un 44%,  quan en 2015 el consistori havia de fer front a un endeutament de 32 milions  d’euros. 

Comenta la notícia