Cullera lidera un projecte europeu de rugbi inclusiu amb la participació de 5 païssos

Trust Rugby International i l’Ajuntament de Cullera lideren un projecte europeu d’esport inclusiu

El foment del rugby inclusiu és des de fa molt de temps una prioritat absoluta per a Cullera. La ciutat riberenca, amb llarga tradició en este esport, lidera estos dies la primera reunió presencial del projecte europeu creat pel seu ajuntament en conjunció a Trust Rugby International Spain. Un programa en el qual participen 5 païssos de la UE. 

Cullera ha impulsat este projecte, per mig de l’Oficina Europea del Departament de Promoció Econòmica, finançat a càrrec de fons europeus amb 200.000 euros. El seu objectiu és transmetre els coneixements de la ciutat en matèria de rugbi inclusiu aplicats a la captació i formació del voluntariat. 

En la iniciativa participen Cullera, Trust Rugby International Spain i la Universitat de València. A estos es sumen entitats i organitzacions d’Itàlia, França, Bulgària i Àustria, com son la Università di Roma Tor Vergata, el Rugby Open  Borders o el European Centre for Innovation, entre altres. 

La trobada està desenvolupant-se a Viena entre el 18 i 19 d’octubre. En ella s’estableixen les bases d’una acció liderada per Cullera, donada la seua experiència en el món del rugbi mitjançant accions destacables com el Festival Internacional de Rugbi Inclusiu.

El programa europeu, que busca integrar a totes les persones en un entorn  social saludable a través de la practica del rugbi, finalitzarà amb un festival de clausura al setembre del 2022 a Cullera on participaran tots aquests països a  més de diferents convidats especials del món del rugbi amb gran rellevància internacional.

Deixa el teu comentari