Cullera obri la inscripció en el cens d’animals de companyia

Els propietaris de gossos, gats i èquids hauran de registrar les seues mascotes obligatòriament

El consistori repartirà 1.000 ‘kits’ per a la recollida i neteja d’excrements

L’Ajuntament de Cullera ha obert el tràmit per tal de registrar els animals de companyia que es troben en el terme municipal. La inscripció en el cens haurà de fer-se a través de la Seu Electrònica de www.cullera.es.

El registre municipal d’animals de companyia està regulat per l’ordenança de benestar animal aprovada el passat mes d’abril i recull que els gossos, gats i èquids, la residència habitual dels quals es trobe a Cullera, hauran de ser inscrits obligatòriament. D’este mode, es podrà quantificar la tinença d’animals per a la seua regulació i protecció.

Per a la inscripció en el cens municipal, els propietaris han de seguir els passos que marca el tràmit. Serà necessari emplenar la instància Model 615 facilitada en el mateix tràmit, així com la cartilla-passaport de l’animal i el document d’alta en el registre informatiu valència d’identificació animal (RIVIA).

Els propietaris de gossos potencialment perillosos i altres espècies considerades perilloses també hauran d’inscriure’s en l’espai específic habilitat.

Entre d’altres, este cens també ajudarà a identificar i comunicar la desaparició, robatori, abandó o qualsevol altra causa d’un animal correctament identificat.

La regidora de Benestar Animal, Marta Tur, ha indicat que el següent pas d’este registre municipal serà censar l’ADN dels animals per a poder identificar l’origen dels excrements en la via pública i perseguir aquelles conductes incíviques.

‘Kit’ de neteja

L’edil Tur també ha informat que l’Ajuntament facilitarà un ‘kit’ de neteja als 1.000 primers inscrits. Este pack consistix en una bossa que conté un recipient en forma d’os amb bosses per a la recollida d’excrements i una botelleta per a portar l’aigua amb sabó o vinagre.

Deixa el teu comentari