Cullera posa en funcionament un servici d’orientació laboral

L’oficina assessorarà 240 aturats del municipi amb itineraris personalitzats per a buscar treball o millorar la seua formació

CULLERA. 15-12-16. L’Ajuntament de Cullera acaba de posar en funcionament un nou servici d’orientació laboral dirigit als aturats de la població. Els usuaris rebran una atenció personalitzada que els ajudarà a buscar treball i a millorar la seua formació professional, incrementant les seues possibilitats d’inserció laboral.

ayuntamiento cullera-viejoL’objectiu d’este servici és incrementar les possibilitats dels aturats de llarga durada del municipi, segons ha explicat hui l’alcalde, Jordi Mayor. «És un pas més que donem en la nostra aposta per les polítiques actives d’ocupació, malgrat que no és una competència municipal. Dins de les nostres possibilitats, seguirem fent front al principal problema que té Cullera, l’atur», ha detallat, «i l’orientació i la formació són dos aspectes fonamentals, especialment perquè comptem amb una gran borsa d’aturats de llarga durada que necessiten ajuda directa de l’Administració per a poder superar eixa situació».

El servici municipal d’orientació laboral dissenyarà itineraris personalitzats de manera que l’atenció s’adapte a les necessitats de cada demandant. D’una banda, hi haurà accions col·lectives amb reunions grupals i, per una altra, es duran a terme atencions individuals.

La posada en funcionament d’este nou servici s’ha efectuat gràcies a una subvenció del Consell i s’han contractat dues orientadores per un període de huit mesos.

La previsió és que es puga atendre 240 demandants, enviats directament pel Servef. De fet, aquelles persones interessades en el servici d’orientació han d’estar inscrites en l’oficina d’ocupació i sol·licitar-ho allí mateix.

El nou govern de Cullera ha dut a terme diverses accions per a lluitar contra la problemàtica de l’atur. La més important és la borsa social d’ocupació, enfocada als col·lectius en risc d’exclusió, a la qual s’ha destinat en 2016 al voltant de mig milió d’euros. A més, es va impulsar un taller d’ocupació, amb el qual es van millorar parcs i jardins, i s’han dut a terme diversos plans temporals el d’ocupació conjunta o les contractacions de l’Emcorp.

El nivell d’atur registrat a Cullera se situa ara per sota dels nivells del 2009. El passat mes de novembre eren 1.946 els cullerencs demandants d’ocupació, un 11 % menys en l’estadística interanual. En l’ADL calculen que 1.000 són parats de llarga durada.

Deixa el teu comentari