Cullera, premiada per la qualitat i eficàcia dels seus programes de serveis socials

El municipi aconseguix este guardó per la seua llavor de seguiment, transparència i implementació de projectes d’inversió social

La ciutat de Cullera ha estat premiada per la seua llavor de seguiment, transparència i implementació de programes de serveis socials. Així ho ha comunicat al consistori l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, la qual ha concedit este guardó al municipi per la qualitat i eficàcia de la inversió municipal en serveis socials.

Amb este reconeixement, Cullera se situa, junt als municipis de Quart de Poblet i Vila Joiosa, entre les úniques tres ciutats que reben este premi de la Comunitat Valenciana i entre les 21 de tota Espanya per la seua tasca de seguiment pel que fa a la protecció social a persones, famílies i col·lectius més desafavorits o vulnerables.

Cullera rep este distintiu en la modalitat d’Institució Pública per ser un dels ajuntaments que ha pres la decisió d’autoavaluar-se l’eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials i després d’aprovar l’Índex DEC Local, un instrument per mesurar i avaluar el desenvolupament i la implementació dels projectes de serveis socials.

Tal com ha manifestat este matí la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, el premi «és un reconeixement al dia a dia i al treball incansable de tot l’equip de serveis socials de Cullera i al que vull donar l’enhorabona». «Al 2018 rebérem el premi al municipi amb major inversió social per habitant de la Comunitat Valenciana i el guardó que ara ens atorguen és al compromís i eficàcia d’executar eixes inversions i a la seua contínua millora», puntualitza l’edil Ortiz.

A més, esta associació ja va premiar a l’Ajuntament de Cullera per ser el primer municipi en inversió social de la Comunitat Valenciana i el sext d’Espanya.

«En els últims anys hem passat d’estar a la cua d’Espanya en inversió social a estar al capdavant en inversió – cal assenyalar que s’ha incrementat un 226% el pressupost municipal del 2021 destinat a serveis socials  – i hem incrementat la plantilla de l’equip de seveis socials per millorar el servei», defensa la regidora Ortiz.

Finalment, Ortiz ha volgut posar de rellevància la importància de seguir apostant per les polítiques que posen com a prioritat a les persones i garantisquen la igualtat i justícia social.

Deixa el teu comentari