Cullera protagonitza el «mannequin challenge» més nombrós contra la violència masclista

L’ajuntament implica als centres educatius en la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona

acte-violencia-genere-1CULLERA. 25-11-16. Més de 600 xiquets i xiquetes dels col·legis i instituts de Cullera han protagonitzat hui el «mannequin challenge» més nombrós contra la violència masclista. El repte s’ha desenrotllat en l’acte central del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, organitzat per l’ajuntament en els Jardins del Mercat.

El consistori ha volgut enguany implicar els més xicotets i la comunitat educativa en esta jornada per a conscienciar, ja des de la infància, de la necessitat de lluitar contra el terrorisme masclista, segons han explicat fonts municipals. De fet, l’eslògan escollit per a esta ocasió és «Els centres educatius de Cullera eradiquen la violència masclista».

Però no solament els alumnes, també el professorat, els polítics i fins i tot una anciana de 90 anys s’han sumat al mannequin challenge, una de les últimes modes virals en les xarxes socials que consistix a representar una escena sense moure ni un pèl.

L’alcalde, Jordi Mayor; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such; la regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz; l’edil d’Educació, Sílvia Roca; el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot o el secretari general d’UGT en la Ribera, Raül Roselló, han participat en el repte per a cridar l’atenció sobre la principal xacra que encara hui patixen les dones.

Prèviament, alumnes de cada centre han llegit un manifest propi i han aportat propostes per a lluitar contra la violència masclista, que seran portades per al seu estudi al Consell d’Igualtat de l’ajuntament.

«El que pretenem és que els seus pensaments no caiguen en sac trencat i vegen que el que treballen en les aules després té un valor més enllà de l’acte reivindicatiu», ha explicat Ortiz.

Les intervencions de l’alumnat han sigut realment emotives. Tant xiques com xics han coincidit a assenyalar no solament la violència física sinó també als micromasclismes que comencen ja des de la infantesa com a tipus de violència contra les dones pel mer fet de ser-ho.

Jordi Mayor ha exigit als presents, dirigint-se als hòmens, que quan se’ls parle de violència masclista o masclisme pensen en les seues mares, germanes, filles o iaies. «Darrere de totes elles hi ha una dona i a ningú ens agradaria que els feren res dolent. Penseu-ho ben perquè un home de debò és el que les tracta d’igual a igual i les respecta», ha assegurat.

Such, per la seua banda, ha explicat la campanya del Consell «Un home de veritat», en la qual apel·la a bandejar els rols de princeses i herois de la vida real. «Les xiques no necessiteu ser princeses ni els xics herois per a ser dones i homes de veritat», ha conclòs.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.