Cullera recomana una «vacuna» d’igualtat contra el virus de la violència masclista

La campanya del 25N apel·la a no contagiar-se del discurs que amaga l’existència d’una violència específica contra les dones

El virus de la violència masclista es combat amb una vacuna d’igualtat. «Vacuna’t contra la violència masclista» és el lema escollit enguany per l’Ajuntament de Cullera per a conscienciar la societat de l’existència d’un tipus específic de violència cap a les dones pel simple fet de ser-ho.

«El discurs retrògrad del neomasclisme que tracta d’amagar esta realitat que sofrixen milions de dones al món i també a casa nostra es combat amb una bona dosi d’educació, feminisme i igualtat», ha assenyalat hui la regidora d’Igualtat de Cullera, Marta Tur.

«La violència contra les dones és una pandèmia silenciosa però que està ahí. I l’únic tractament i única cura és la igualtat», defensa Tur.

«Si et fa invisible, si bromeja amb humor sexista, si t’anul·la, si et controla, si utilitza un llenguatge sexista, si t’ignora, si et culpabilitza, si et fa xantatge emocional, si et menysprea, si et desvalora, si t’humilia, si t’insulta, si t’amenaça, si t’agredix, si et presiona per mantindre relacions sexuals, etc.».

Així comença la campanya que ha llançat l’Ajuntament de Cullera per tal de denunciar totes les situacions de violència contra les dones pel simple fet de ser-ho. En este, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, la regidora d’Igualtat, Marta Tur i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, reivindiquen la necessitat d’eliminar tota classe de violència contra les dones, ja siga verbal, física, psíquica o sexual.

Per a això, el consistori reivindica la importància de vacunar-se contra la pandèmia masclista que des del 2003 acumula més de 1070 víctimes mortals per violència de gènere. Un virus que en el que va de 2020 ha assassinat a 41 dones.

«Portem mesos buscant la vacuna contra la Covid-19 i tenim la vacuna per aturar el masclisme i alguns insistixen en que no existix. El masclisme mata i a la seua cura li diuen igualtat», defensa Mayor.

L’alcalde també ha volgut fer incís en la necessitat de visibilitzar el terrorisme masclista i avançar cap una societat lliure i igualitària. «Front al discurs negacionista dels extremistes que neguen la realitat de violència que viuen les dones pel simple fet de ser-ho, les institucions democràtiques hem de guardar per avançar en drets i no tornar al passat», apunta Mayor.

Per altra banda, la regidora Tur ha denunciat que «la violència de gènere és la violència contra les dones i hem de ser-ne conscients de totes les manifestacions i situacions en que es pot produir. A Cullera tenim clar que farem tot el que estiga en les nostres mans per lluitar contra la violència masclista». 

«L’educació en igualtat i contra la intolerància és la medicina per acabar amb esta xacra social», manifesta l’edil Tur. 

El consistori se suma amb esta campanya de vacunació front al masclisme i la intolerància al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, una data que servix per sensibilitzar, conscienciar i denunciar la violència contra les dones arreu del món.

Deixa el teu comentari