Cullera recupera el xec bebé i donarà 250 euros a nounats

L’ajuntament i ACECU acorden una mesura que afavorirà les compres en el municipi

L’Ajuntament de Cullera i l’Associació d’Emprenedors i Comerciants de Cullera (ACECU) recuperaran a partir de l’any 2019 el denominat ‘Xec bebé’, una prestació econòmica per a famílies de nounats, adoptats o acollits.

L’ajuda ascendirà a 250 euros que podran gastar-se, a través d’una targeta, en els comerços associats a ACECU en l’adquisició de productes per al bebé: higiene, alimentació, farmàcia, roba, carros, articles complementaris i uns altres de similar naturalesa.

Esta ajuda fou suprimida en el passat per les retallades que es van aplicar en el consistori i davant els impagaments que patien els comerciants per part de l’Administració local. La millorança en la situació econòmica de l’ajuntament ha portat al govern municipal a recuperar el Xec bebé, que comptarà amb una partida de 50.000 euros en el pressupost municipal que es debat i vota hui dimarts en el ple.

Els beneficiaris seran famílies amb un mínim de dos anys d’empadronament a Cullera i que tinguen la seua residència efectiva en el municipi i en les quals s’haja produït una variació en la unitat familiar per naixement, acolliment o adopció.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, emmarca la recuperació del Xec bebé en les polítiques socials del municipi i de foment del comerç local. «És una mesura encaminada a ajudar a les famílies dels nounats, adoptats o acollits a fer front a les despeses derivades de l’increment de la unitat familiar», ha assenyalat el primer edil.

D’altra banda, «pretenem que la mesura afavorisca les compres a Cullera i contribuïsca a dinamitzar el comerç local». En eixe sentit, ha destacat que «els diners es quedaran en els comerços de la ciutat, el que suposa un incentiu més per a este sector que és un dels motors econòmics del nostre municipi».

Bon acolliment

Des d’ACECU, el seu president, José Luis Albiñana, considera «fantàstica» la mesura i valora molt positivament el mètode de pagament a través de targeta. «Suposa una ajuda econòmica per als comerços i a més una forma que ens puguem promocionar entre les famílies perquè sàpien que a Cullera poden comprar tot el que necessiten per als seus nounats», ha dit.

L’acolliment entre els comerciants ha sigut bo. «Hi ha molt d’interés i s’ha creat una gran expectativa», indica. «A més, si amb açò contribuïm a sostindre la natalitat i al fet que les famílies jóvens es queden a Cullera, molt millor», valora Albiñana.

El regidor de Comerç, Pere Manuel, ha ressaltat que el Xec bebé és una mesura «transversal de política social i foment del comerç local a través de l’associacionisme que representa ACECU».

L’edil subratlla que l’ajuda suprimida per anteriors governs «és un dret recuperat que a més contribuïx a generar riquesa en un sector tradicional com és el comerç, que representa una font d’ocupació molt important en la nostra ciutat».

Deixa el teu comentari