Cullera recupera per a la ciutadania l’edifici històric de la Fonda

El consistori rehabilita la planta baixa i la converteix en una sala multiusos per a les associacions

CULLERA. 04-04-16. L’aposta del govern de Cullera per recuperar espais per a la ciutadania ha fet un pas endavant més. Este dissabte es va inaugurar oficialment l’ Espai Social La Fonda, la sala multiusos situada en la planta baixa d’este edifici històric, que ara podrà ser utilitzada per les diferents associacions locals.

Fonda ExteriorL’alcalde, Jordi Mayor, acompanyat per l’edil de Patrimoni, Amparo Jover; el regidor d’Urbanisme; Juan Vicente Armengot i la resta de membres de l’equip de govern va ser l’encarregat d’obrir les portes d’este emblemàtic immoble, situat al costat de la Casa Consistorial, i que estos dies de Festes Majors alberga com a primera activitat la ja tradicional exposició de fotos antigues de la Penyeta.

Mayor es va mostrar molt satisfet «perquè en poc temps estem recuperant espais per a la ciutadania de Cullera i donant-li espais dignes a la cultura», com també s’ha fet amb la Casa de l’Ensenyança, que ara acull una àmplia sala d’exposicions.

L’alcalde va explicar que l’aspiració del consistori és que les futures oficines municipals —actualment en Plaça de la Verge— s’emplacen en La Fonda, encara que va admetre que les actuals condicions econòmiques municipals posen molt llunyana eixa possibilitat. De moment, este espai recuperat servirà perquè la ciutadania puga realitzar diverses activitats, entre elles exposicions, conferències o cursos.

La Fonda s’ha recuperat gràcies al finançament de 89.600,19 euros amb part dels Programes Provincials d’Obres i Serveis (PPOS) del bienni 2014-15 de la Diputació de València.

En esta fase d’intervenció, s’ha procedit a més a una reparació del sostre de manera urgent davant el mal estat en el qual es trobava, afectat per filtracions d’aigua, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme. A més, en la part de la planta baixa disposa d’una instal·lació elèctrica nova, així com un sistema de climatització.

També s’han construït uns serveis adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda i, finalment, s’ha instal·lat un sistema de megafonia per a permetre la celebració d’actes com a conferències de xicotet aforament.

Estalvi de lloguers

L’apertura de la Fonda possibilita al consistori disposar d’un nou espai per a associacions i, per tant, estalviarà el lloguer que ara s’ha de pagar per a situar en altres edificis a part d’estes.

Jover ha afirmat que en menys d’un any la regidoria de Patrimoni ha condicionat i obert al públic «amb gran esforç» dos edificis històrics emblemàtics per a Cullera com són la Casa de l’Ensenyança —ara sala d’exposicions i futur Museu Faller— pel que ha valorat «de forma molt positiva els avanços que estem realitzant per a posar en valor i en ús el nostre ric patrimoni».

L’edifici de la Fonda, de titularitat municipal, està protegit i es troba en el centre històric de Cullera. Data aproximadament del segle XVIII. Des de la seua adquisició per part del consistori, s’han portat algunes actuacions per a frenar la seua deterioració i s’ha intervingut, entre altres elements, sobre la façana per a restaurar-la i consolidar-la.

 

Deixa el teu comentari