Cullera reduïrà la llista d’espera de Serveis Socials amb més personal

El govern local reconstruix un departament «desmantellat» per a reforçar l’atenció a les persones més necessitades

CULLERA. 06-02-17. L’Ajuntament de Cullera reduïrà la llista d’espera de Serveis Socials i agilitzarà els múltiples tràmits que es fan des d’este departament gràcies a la contractació de nou personal per a enguany.

Francesca Ortiz ple ordinari gener 2017Així ho va explicar la regidora de l’àrea, Francesca Ortiz, durant la celebració el passat divendres del ple ordinari de gener —ajornat al 3 de febrer— quan els Serveis Socials es declarararen com a «essencials» a proposta de l’equip de govern.

El tràmit isqué endavant amb els vots favorables de l’executiu municipal presidit per Jordi  Mayor (PSPV-PSOE / Compromís), Gent per Cullera i l’abstenció del Partit Popular i Ciudadanos. Amb esta decisió, el consistori esquiva les restriccions del Govern central per a contractar i podrà rebre enguany una subvenció del voltant d’1 milió d’euros del Consell per a reforçar el personal d’este departament.

Ortiz assenyalà que la declaració és «fonamental» per a rebre l’ajuda, la qual està vinculada a la contractació. Actualment, la Llei de Pressupostos Generals prohibix a les Administracions Locals incorporar nou personal amb l’excepció d’aquells casos per a cobrir necessitats urgents i inajornables en els sectors prioritaris o que afecten al funcionament de serveis públics essencials.

La subvenció de la Generalitat Valenciana està parcialment destinada a incrementar el personal de l’equip social de base. Està previst que s’òbriguen borses de treball per a psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i auxiliars administratius. També se subvencionen programes que permetran contractar un agent d’igualtat i personal d’atenció als immigrants.

Ortiz detalla que Cullera reunix els requisits que permeten ser una excepció a la llei de pressupostos i declarar els serveis socials com a essencials per a poder contractar. Si no s’haguera fet esta declaració dubta que la ciutat haguera rebut el milió d’euros, per la qual cosa la regidora es va mostrar «sorpresa» davant les reticències de part de l’oposició.

Cullera farà un salt qualitatiu important en l’atenció als usuaris de serveis socials. «Anem a reconstruir un departament que havia estat desmantellat per les polítiques de l’anterior executiu local i de la Generalitat de Fabra perquè ara hi ha un govern amb ànima social», afirmà Francesca Ortiz. En només tres anys, el municipi passa de destinar poc més de 45.000 euros a l’atenció social a més d’1,4 milions d’euros, exemplificà.

Subvencions tornades

Mayor, per la seua banda, denuncià que la mancança de personal havia portat a l’anterior govern municipal a «tornar subvencions» en no tindre suficient personal per a tramitar-les.

«Durant molt de temps s’ha dit que els Serveis Socials de Cullera no importaven i a partir d’ara ningú mai més podrà dir això. Este govern ha fet que el departament siga el cor de la ciutat, un cor que batega amb força i aplega a tota la ciutadania», conclogué Ortiz.

 

Deixa el teu comentari