Cullera reduirà un 50 % el consum energètic dels col·legis

Visita CEIP Sant Agustí 2 setembre 2015 CULLERA. 07-09-15.L’ajuntament llança un pla integral de millora de les infraestructures educatives en coordinació amb les escoles. Els centres educatius públics de Cullera reduiran fins a un 50 % el seu consum energètic ja des d’este curs. L’estalvi es produirà després que l’Ajuntament de la localitat haja procedit a la millora de les instal·lacions elèctriques de les escoles amb la instal·lació de tecnologia led.

Els operaris municipals han procedit durant les últimes setmanes al canvi de les antigues pantalles incandescents per bombetes led, de major eficiència energètica i que permetran rebaixar la factura elèctrica al voltant d’un 30 %, segons ha explicat el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, durant una visita realitzada este matí als quatre col·legis públics juntament amb l’alcalde, Jordi Mayor i l’edil d’Educació, Sílvia Roca.

Roca ha anunciat que el consistori ha posat en marxa un pla integral de millora de les infraestructures educatives en coordinació amb les escoles per a atendre les seues necessitats al llarg de tot l’any «i no solament al juny, com succeïa abans, de manera que el que no es feia en eixa època es deixava estar». Al seu juí, açò «ha portat a les instal·lacions de les escoles de Cullera a un estat de degradació inacceptable».

Sobre este tema, la responsable de la política educativa local ha destacat que com a primer pas «hem millorat la comunicació amb les escoles i la coordinació entre la regidoria de Serveis Exteriors i la d’Educació per atendre de forma més eficaç les peticions dels centres educatius perquè per a este nou govern l’educació és una prioritat». «Estem en sintonia», ha recalcat.

Els responsables municipals han pogut hui no solament comprovar les millores realitzades fins ara, sinó sobretot arreplegar els suggeriments, queixes i reivindicacions de la comunitat educativa. Mayor s’ha compromés davant els diferents equips directius a atendre-les totes en la mesura de les possibilitats econòmiques de l’ajuntament.

A més de les millores en matèria energètica, per al nou curs lectiu l’ajuntament cullerenc ha implementat altre tipus d’actuacions, com la millora de l’accessibilitat en les escoles de Sant Angustí i Doctor Alemany amb dues rampes. També s’han realitzat les tasques de manteniment habituals (pintura, etc.) i s’ha canviat mobiliari com a bancs o fonts. Al juliol, també l’ajuntament va netejar les escoles, alguna cosa que fins ara no s’havia fet en eixes dates posat que eixa actuació no es contempla en la plica de la neteja de les escoles.

L’Ajuntament de Cullera treballa ara en la millora del paviment exterior dels col·legis, que en determinats casos presenta un mal estat alarmant.

Jordi Mayor ha lamentat que durant els últims anys «la millora de les escoles no haja sigut una prioritat. Hem viscut els anys de major bonança econòmica i el consistori no es va plantejar de debò apostar decididament per la millora de les infraestructures educatives, per la qual cosa ara tenim molt treball per davant», ha admés.

Este curs 2015-16 Cullera ha matriculat al voltant de 3.000 alumnes en els diferents nivells educatius des d’Infantil fins a Batxillerat, sense oblidar el servici fonamental de l’Escola d’Adults i el Programa de Formació de Qualificació Bàsica.

En breu, l’alcalde i la regidora Roca es reuniran amb responsables de la Conselleria d’Educació per a traslladar-los de primera mà les necessitats en matèria d’infraestructures que tenen els col·legis de Cullera. La ciutat compta amb quatre col·legis públics (CAES Sant Agustí, CEIP Doctor Alemany, CEIP Lluís Vius -l’Escolaica— i el CEIP Sant Antoni de la Mar).

This slideshow requires JavaScript.

Deixa el teu comentari