Cullera rep 400.000 euros de la UE per a explotar zones naturals com a espais esportius

L’ajuntament participarà en el programa Erasmus + amb ciutats i entitats de Croàcia, Itàlia, Bulgària i Letònia o la Universitat de València

estany-esportCULLERA. 04-10-16. El govern de Cullera cercava finançament europeu per a dur a terme les seues iniciatives i acaba de rebre la primera bona notícia. La Unió Europea ha concedit prop de 400.000 euros a l’ajuntament per al desenvolupament del projecte «Sprinter», un programa amb el qual es pretén explorar la possibilitat d’explotar espais naturals per a la pràctica d’activitats esportives i la consegüent creació de llocs de treball.

Cullera presentà fa uns mesos esta proposta i la Unió ha considerat que reunix els requisits exigits per a finançar-la. La localitat de la Ribera Baixa participarà com a líder del projecte i anirà de la mà de diversos socis. Concretament, ho farà amb la localitat croata de Dubrovnik; el municipi de Ponza (Itàlia); l’European Center for Innovation, Education, Science and Culture (Bulgària); dos instituts i una entitat de Letònia i, finalment, la Universitat de València.

Sprinter es marca entre els seus objectius l’impuls de la dimensió econòmica de la pràctica esportiva i es planteja la possibilitat de promoure la creació de noves empreses en el camp dels esports a l’aire lliure en àrees naturals.

D’esta forma, s’impulsaran noves polítiques d’inserció laboral aprofitant els espais naturals, que en l’actualitat no s’exploten econòmicament de forma íntegra. Cal assenyalar que aproximadament el 2 % del PIB mundial el genera el sector de l’esport. Malgrat la seua importància econòmica global i del pes dels grans esdeveniments vinculats al mateix, la immensa majoria de les activitats esportives tenen lloc en estructures sense ànim de lucre.

Inclusió

L’Sprinter també advoca per la inclusió i cerca facilitar la pràctica esportiva amb activitats variades per a diferents grups d’edat i amb diferents habilitats, sense excloure ningú per raó de la seua condició física i mental i de les seues possibilitats econòmiques.

La Unió Europea finançarà el 80 % de la iniciativa i la resta correspondrà a les entitats participants. L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat que les gestions del govern local per a aconseguir fons europeus «han començat a donar els seus fruits» i ha assegurat que l’ajuntament «intensificarà» la seua línia de treball de cerca de finançament exterior per a esquivar les dificultats que l’actual pla d’ajust econòmic de l’ajuntament imposa a l’hora de realitzar inversions.

Deixa el teu comentari